szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vadon élő elefánt vemhes volt, halála országszerte sokakat felháborított.

Meghalt egy vadon élő indiai elefánt, miután vélhetően petárdával tömött gyümölcsöt evett – írja a CNN. Az állat tetemének vizsgálata során kiderült, hogy robbanás roncsolta szét a száját, ami számos más sérülés mellett csonttörést is okozott nála, ettől nem tudott enni, végül ebbe halt bele. Az elefánt vemhes volt.

A sérült elefántot először május 23-án látták – nyilatkozta Ashique Ali erdészeti tisztviselő. Állatorvosok megpróbálták elkábítani, hogy aztán elláthassák a sebeit, de elmenekült. Azután május 27-én tűnt fel az állat, egy folyó közepén állva. Akkor azért nem kábították el, mert attól tartottak, hogy a vízbe esve megfullad. Másik elefántokkal próbálták kivezetni a partra, de nem akart mozdulni, végül a folyóban állva pusztult el.

Helyiek szerint gyakori, hogy petárdákkal töltött édes gyümölcsöket, például ananászokat tesznek ki gazdálkodók a földek körül, hogy a vaddisznókat elijesszék velük. Egy ilyen robbanhatott fel az elefánt szájában. Az eset nagy felháborodást váltott ki India-szerte, a felelősök után nyomozás indult.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!