szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tűzharcban legalább öt civil meghalt. Ez lehet az Iszlám Állam válasza arra, hogy egy vezetőjükkel előző nap végeztek ugyanitt.

Az Iszlám Állam fegyveresei megtámadtak egy dzsalalábádi börtönt vasárnap Afganisztánban. A tűzharcban legalább 5 civil életét vesztette – idézi a hatóságokat a Reuters. További 40 ember megsebesült.

A terrorszervezet autóbombával kezdte támadását, a börtön bejáratánál történt a robbanás. Ezután kézi fegyverekkel nyitottak tüzet.

A támadás következtében több mint 75 bűnöző szabadult ki, a hatóságoknak pedig komoly erőket kellett átcsoportosítaniuk, hogy megpróbálják elfogni őket.

A támadás végrehajtójaként az Iszlám Állam maga jelentkezett. Egy nappal korábban az afgán hírszerzés jelentette be, hogy a terroristák egy parancsnokával Dzsalalábád környékén végeztek. Az ENSZ szerint nagyjából 2200, az Iszlám Államhoz köthető terrorista van jelenleg Afganisztánban.

A tálib felkelők tagadják, hogy közük lett volna a történtekhez, amely a kormánnyal – vallási ünnep miatt – pénteken kötött, három napra szóló tűzszünet idején történt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Varga Judit sorosozással reagált az EB jogállamisági jelentésére

Varga Judit sorosozással reagált az EB jogállamisági jelentésére

Az álomfejtés izgalmas önismereti út, érdemes foglalkozni vele

Az álomfejtés izgalmas önismereti út, érdemes foglalkozni vele

Jakab Ferenc mostantól az MTA doktora

Jakab Ferenc mostantól az MTA doktora