szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Egymás utáni harmadik éjjel csaptak össze Lipcsében a tüntetők és a rendőrök.

A Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) regionális közszolgálati médiatársaság vasárnapi beszámolója szerint egymás után a harmadik éjjel is összecsaptak tüntetők és rendőrök Lipcse Connewitz nevű városrészében. A zavargások csütörtök este kezdődtek, miután rendőri közreműködéssel kiürítettek több önkényesen elfoglalt lakóházat.

Vasárnapra virradóra „vadászjelenetek” játszódtak le a tüntetők és rohamrendőrök között az engedély nélküli demonstrációk feloszlatása után - áll a beszámolóban, amely szerint a demonstrálók tűzijátékokkal, petárdákkal dobálták a rendőröket, megrongáltak épületeket és autókat, felgyújtottak kukákat és feltartóztattak egy villamost, amelyet graffitivel telefestve engedtek tovább.

Torsten Schultze városi rendőrkapitány szerint „nyilvánvalóan baloldali szélsőségesek” voltak a rendbontók. Az összecsapásokban könnyebben megsebesült kilenc rendőr. Garázdaság és rongálás gyanúja miatt eljárást indítottak 15 ember ellen. A légi közlekedés veszélyeztetése miatt is elindítottak egy eljárást, mert ismeretlenek megpróbálták lézerfénnyel elvakítani egy rendőrségi helikopter pilótáját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a megújult plugin hibrid Mitsubishi Outlander

Itt a megújult plugin hibrid Mitsubishi Outlander

Figyelmeztető sztrájkot tartottak a B. Braun Medical gyöngyösi gyárában

Figyelmeztető sztrájkot tartottak a B. Braun Medical gyöngyösi gyárában

Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki a köd miatt

Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki a köd miatt