szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Legalább ketten meghaltak, egy ember pedig eltűnt az ítéletidőben.

Harmadik napja ostromolja Görögországot a Jánosz névre keresztel medikán, azaz „mediterrán hurrikán.” Ez egy nem hivatalos elnevezése annak a viharfajtának, amely csak a földközi-tengeri térségre jellemző. Olyankor alakul ki, amikor egy hidegebb levegőjű vihar találkozik a Földközi-tenger melegebb vizével, illetve a fölötte található enyhébb levegővel. Ettől megerősödhet és trópusi jellegű viharokra jellemző tulajdonságokat vehet fel.

Görögországból most háborgó tengerről, elmosott utakról és házakról érkeztek felvételek. Egy idős asszony holttestére Farszala kisvárosi otthonában bukkantak rá, miután árhullám söpört végig a településen. Egy állattenyésztőt még pénteken sodort el a víz Kardicában, őt is halottá nyilvánították. Egy negyvenéves nőt viszont, akit szintén magával ragadott az ár, egyelőre eltűntként tartanak számon.

Az alábbi videón egyebek mellett az látszik, hogy a Kardicához közeli Muzakiban még a kórház épületét is megrongálta a vihar és esőzés okozta áradás:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sokan felteszik a kérdést: 350 élet vagy 100 ezer munkahely a fontosabb

Sokan felteszik a kérdést: 350 élet vagy 100 ezer munkahely a fontosabb

Merkel: Drámai a helyzet

Merkel: Drámai a helyzet

Újabb, sikeres nagyműtéten vannak túl a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó orvosok

Újabb, sikeres nagyműtéten vannak túl a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó orvosok