szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Donald Trump újra erősített a Kubával szembeni korlátozásokon.

Bővítette szerdán a Kuba elleni szankciókat Donald Trump amerikai elnök: ezentúl szivart és rumot is tilos lesz bevinni az Egyesült Államokba a szigetországból. Ezen felül a Kubába utazó amerikaiak sem szállhatnak meg a kubai állam birtokában lévő szállodákban.

Az elnök a Fehér Házban jelentette be döntését, miután kitüntetett 23 amerikai és kubai-amerikai veteránt, akik részt vettek az 1961-es Disznó-öbölben végrehajtott partraszállásban.

Ezek a döntések biztosítják majd, hogy amerikai dollárok ne finanszírozzák a kubai rezsimet”

– magyarázta döntését Trump, hangsúlyozva, hogy a kormány minden állampolgár mellett kiáll, aki Kubában, Nicaraguában és Venezuelában harcol a szabadságért, és állítása szerint ez hamarosan látványos is lesz.

Barack Obama baráti viszonyt kiépített kormányzása óta Trump alatt újra hűvössé vált a viszony az Egyesült Államok és Kuba között, 2019 júniusa óta több utazási megszorítást is bevezettek az amerikai állampolgárok számára, ez év elején pedig elrendelték, hogy a Marriottnak be kell zárnia a kubai szállodáit.

A döntésnek ahhoz is köze lehet, hogy a Dél-Floridában élő komoly méretű kubai és venezuelai közösség eddig jól fogadta a szankciókat, Trumpnak pedig a történelmet ismerve mindenképp győznie kellene Floridában, előtte ugyanis egy republikánus sem tudott elnökké válni az állam megnyerése nélkül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zacher Gábor: A járványkezelés jelenleg politikai kérdés Magyarországon

Zacher Gábor: A járványkezelés jelenleg politikai kérdés Magyarországon

Könnygázt is bevetett a rendőrség az abortusztörvény ellen zajló tüntetéseken Lengyelországban

Könnygázt is bevetett a rendőrség az abortusztörvény ellen zajló tüntetéseken Lengyelországban

Semjén szerint Jakab, Hadházy és Tordai orvosi értelemben véve is pszichopaták

Semjén szerint Jakab, Hadházy és Tordai orvosi értelemben véve is pszichopaták