szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A férfit terrorszervezetben való részvétellel, terrorizmusra való felbujtással és uszítással vádolják.

Az osztrák rendőrség különleges egysége (Cobra) elfogott egy feltételezett tálibot a felső-ausztriai Welsben - számolt be a helyi média csütörtökön.

A 31 éves afgán férfit kedden vették őrizetbe, terrorszervezetben való részvétellel, terrorizmusra való felbujtással és uszítással vádolják. Elfogását a welsi ügyészség is megerősítette az APA osztrák hírügynökségnek.

A feltételezett tálib 2012-ben menedékkérelmet nyújtott be Ausztriában, és alkalmanként csomagkézbesítőként dolgozott. Az interneten szélsőséges gondolatokat terjesztett, és sokszor megvetően nyilatkozott a nőkről és a hindukról. Egy alkalommal azt követelte, hogy lőjenek agyon egy nőt, aki felkeresett egy futballstadiont, egy Koránt elégető nő esetében pedig annak lefejezésére és kizsigerelésére buzdított.

A rendőrség lefoglalt több adathordozót is, ezeknek a tartalmát még nem értékelték ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/AFP/Reuters Világ

Aláírták az amerikai-tálib békemegállapodást Dohában

Az Egyesült Államok és az afganisztáni tálib lázadók vezetői békemegállapodást írták alá szombaton Dohában, amely remények szerint fontos lépés lesz a 18 éve dúló afganisztáni háború lezárásában, és lehetőséget teremt az afgán kormány és a tálibok későbbi békeegyezményének aláírására.

Hann Endre: Nem lepne meg, ha az ellenzék tartana a győzelemtől

Hann Endre: Nem lepne meg, ha az ellenzék tartana a győzelemtől

Így igényelhet vissza akár 280 ezer forintnyi szja-t

Így igényelhet vissza akár 280 ezer forintnyi szja-t

Rendőröket dobáltak, újságírókra támadtak a járványtagadók Varsóban

Rendőröket dobáltak, újságírókra támadtak a járványtagadók Varsóban