szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A bagdadi repülőtéren kapták el Abu Nabaa-t, a férfi korábban az al-Kaida tagja is volt.

Az iraki terrorellenes erők hétfőn közölték, hogy őrizetbe vették a bagdadi repülőtéren az Iszlám Állam dzsihadista szervezet magas rangú tagját, aki a szervezet más tagjaival akart találkozni az iraki városban.

Az iraki fegyveres erők szóvivője, Jahja Raszúl egy közleményben tudatta, hogy a terrorellenes erőknek sikerült elfogniuk az Abu Nabaa néven ismert férfit, az Iszlám Állam általános igazgatási koordinátorát. Raszúl szerint az iraki hírszerzés már Irakba indulásakor figyelte a férfit, aki a dzsihadista szervezet tagjaival próbált találkozni Bagdad külvárosi részén. Hogy honnan indult útnak Nabaa, arra a szóvivő nem tért ki.

Raszúl szerint Abu Nabaa korábban az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet tagja volt, és feladatai közé tartozott az Irakban tevékenykedő terrorsejtek műveleteinek kezelése és összehangolása, illetve "biztonsági, katonai és médiakülönítmények" kialakítása Bagdad tartományában.

Bár az Iszlám Állam döntő vereséget szenvedett, és elvesztette korábbi területeit mind Szíriában, mind Irakban, szétszéledt harcosai közül jó páran bevették magukat a sivatagokba, és onnan kiindulva hajtanak végre támadásokat.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Keresztes Imre hvg360

Nemzetközi brigádot toboroz és új terrorista generációt nevel az Iszlám Állam

Feltámadni látszik hamvaiból a történelem egyik legellenállóbb terrorszervezete, az Iszlám Állam. Két évvel a veresége után először nem arab vezetővel és az Afganisztántól Afrikáig terjedő frontvonalakon kiemelt szerepet játszó közép-ázsiai, indiai és kaukázusi aktivistákkal fitogtatja erejét. Az összetartó erő pedig a globális dzsihád szélsőséges ideológiája.

Két hétre bezárják a vendéglátóhelyeket Valenciában

Két hétre bezárják a vendéglátóhelyeket Valenciában

Mi köze az Apple-nek ahhoz, hogy leállt a kecskeméti Mercedes-gyár?

Mi köze az Apple-nek ahhoz, hogy leállt a kecskeméti Mercedes-gyár?

Egy nap alatt több mint 1600 koronavírusos beteg halt meg Nagy-Britanniában

Egy nap alatt több mint 1600 koronavírusos beteg halt meg Nagy-Britanniában