szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Oroszországban szeptember 19-én választják meg a szövetségi parlament alsóházát.

A moszkvaiak közül mostanra mindössze 15 százalék szavazna az orosz kormánypártra, az Egységes Oroszországra – derült ki a Jurij Levada Független Elemzőközpont felméréséből. Vlagyimir Putyin elnök pártja az orosz főváros biztos pártválasztói között 28 százalékon áll.

A biztos választók között a második a Vlagyimir Zsirinovszkij vezette jobboldali-nacionalista Oroszországi Liberális Demokrata Párt, 19 százalékkal. 12 százalék voksolna az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártjára, 11 százalék a Putyinhoz lojális szociáldemokrata pártra, az Igazságos Oroszországra, a liberális és Európa-párti Jabloko pedig 8 százalékot kapna.

A politikusok közül a legnagyobb támogatást Pjotr Tolsztoj (Egységes Oroszország), valamint három ellenzéki, Alekszej Navalnij, Ljubov Szobol és Ilja Jasin élvezi. Ugyanakkor Navalnij az első helyen áll az elutasítottság szempontjából. (Az MTI a politikusokat tekintve nem közölt számadatokat, a Levada pedig egyelőre nem osztotta meg honlapján ezeket az eredményeket.)

Oroszországban szeptember 19-én választják meg a szövetségi parlament alsóházát. A főváros lakosainak 21 százaléka biztos benne, hogy elmegy szavazni, 17 százalék pedig hajlik a voksolásra. 20 százalék biztosan nem fog megjelenni az urnánál, 17 százalék pedig hajlik a távolmaradásra. A felmérésből az is kiderült: a moszkvaiak 56 százaléka nem tudja, hogy mikor lesz a parlamenti választás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Németh András hvg360

Kalifátust épített fel Csecsenföldön Putyin hű helytartója

Az ellenzékieket megölik, a melegeket megalázzák és terjed a többnejűség az Oroszországhoz tartozó Csecsenföldön. Ott, ahol az állítólag a keresztény értékrendet védő Vlagyimir Putyint istenítő muszlim hadúr, Ramzan Kadirov elnök terrorizál mindenkit.