szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 20 éves támadót nem sokkal a gyilkosság után elfogták. Egy kilencéves kisfiút súlyos sérülésekkel kórházban kezelnek.

Megölték egy muszlim család négy tagját vasárnap a kanadai Ontario tartományban található Londonban – közölte a BBC a kanadai rendőrségre hivatkozva.

Azt írták, hogy egy 74 és egy 44 éves nőt, egy 46 éves férfit és egy 15 éves lányt teherautóval ütötték el, a hatóság szerint szándékosan. A támadás vasárnap helyi idő szerint este háromnegyed 8 körül történt a Hyde Park úton, a látási viszonyok jók voltak.

A támadást egyetlen túlélője egy kilencéves kisfiú, akit súlyos sérülésekkel kezelnek a kórházban.

A rendőrség a 20 éves Nathanial Veltmant gyanúsítja a támadással, a férfit a bűncselekmény helyszínétől körülbelül 6 kilométerre lévő bevásárlóközpontban tartóztatták le.

Paul Waight nyomozó szerint gyűlöletbűncselekmény történt, az elkövető azért végezhetett a családtagokkal, mert muszlimok voltak.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a férfi kapcsolatban állt-e bármilyen szervezettel. A hatóság szerint a gyanúsított büntetlen előéletű, és nem ismerte áldozatait.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnököt "elborzasztotta" a hír.

A 20 éves kanadai férfit négyrendbeli gyilkossággal és gyilkossági kísérlettel vádolják.

A BBC emlékeztetett, hogy ez volt a legsúlyosabb támadás muszlimok ellen a 2017-es, quebeci mecsetnél történt eset óta, amikor hat muszlim férfit lőttek agyon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóth Richárd Itthon

Magyarországra köszöntött a muszlimellenes populizmus kora

A szélsőjobboldali és a populista jobboldali narratívában kétpólusú háború folyik: védik a keresztény értékeket, az iszlamizációval szemben, valamint védik a hagyományos értékeket a liberálisok ellen. A Fidesz ráadásul kizártnak tartja a muszlim menekültek társadalmi integrációját, sőt, arra sem lát esélyt, hogy lehetséges a muszlimok és a keresztények békés egymás mellett élése.