Tetszett a cikk?

Idén januárban meglehetős tömeg vonult végig Budapest belvárosán azzal a céllal, hogy megmutassa a világnak: nem leszünk gyarmat. A szervezett aktivistákon és a rajongókon kívül bizonyára ott masírozott rengeteg jó szándékú, naiv magyar. Ma ők is felismerhetik, hová vezetett a nagy fene szuverenitás, és hogyan lehet pénzt szerezni, ha az IMF-é büdös.

Kurválkodással, ha Isten is megsegít. Van pénz keleten, sőt földgáz és olaj is, viszont ahhoz, hogy beülhessünk a limuzinba, teljesíteni kell a sejk kívánságait. Ő pedig elég perverz alak. A gyilkosságról például azt gondolja, hogy egy örményt legyilkolni baltával nemhogy nem bűn, hanem hőstett.

Azerbajdzsánnal barátkozni oda vezet, hogy futni hagyunk egy kvázi háborús bűnöst. Az Európai Unió is ki szokta kérni a tagjelöltektől az ilyen embereket, de nem azért, hogy elengedje őket, hanem pont ellenkezőleg: hogy biztosítsa a megbüntetésüket. Azerbajdzsán kimenteni akarta a hősét, nyilvánvaló volt ez kezdettől. És mi belementünk.

Mármint én személy szerint nem, ezért is idegesít, hogy most úgy tűnik. Aljas alkut kötöttünk egy latorállammal, és ami még ennél is kényelmetlenebb: ostoba alkut.

Mert visszaadni egy terrorista szabadságát, az akkor is undorító gesztus, ha másnapra Azerbajdzsán hatlovas hintóval lát neki a Keleti Áramlat megépítésének, és száz évig nincs gondunk a gázra. De ez még csak cinizmus lenne. Akkor azt suttognák rólunk, hogy nem válogatunk az eszközökben, hogy hát igen, ilyen a középhatalmi logika, a magyarok keményen kiállnak az érdekeikért. Kilép olykor a humanista etika keretei közül a CIA és az FBI is, például eltitkolják az ufókat, de ezzel legalább van valami céljuk.

Mi viszont ingyen kurválkodunk. Még csak nem is cinikus kalmárnép vagyunk, hanem perverz idióták.

A magyar név megint csúf lett

Mit lehet tenni ez ellen, avagy sto gyélaty? Erre nyilván lázasan keresi a választ a külügy, de innen már nehéz nyerni. Tehetünk úgy, mint akiket átvert az aljas azeri diktatúra, kihasználva, hogy a magyar diplomácia vakon és süketen tapogatózik a világban, de ez olyan mértékű tompaságot fedne fel, ami legalább olyan ciki, mint a haszonelvű emberkereskedelem.

Az viszont még megmutatható, hogy az erkölcstelen és/vagy ostoba kormányzat nem képvisel minden magyart. Egyék meg, amit főztek. Nem velünk vannak. Ideje van az elhatárolódásnak és az önkifejezésnek.

Magyarnak lenni most kínos, kellemetlen érzés: olyan ország vagyunk, amely a soviniszta indíttatású baltás gyilkosságot óvadék ellenében helyesli, viszont óvadékként üveggyöngyöket is elfogad. Erkölcstelen és buta ország. Balfaszok völgye. Kurvaország. Ennek az az oka, hogy baltaügyben kizárólag a kormány cselekménye és véleménye látszik Washingtonból, Berlinből és Jerevánból. Még nem tettük láthatóvá, hogy vannak másféle magyarok is, akik nem kereskednének baltás gyilkosokkal, vagy ha mégis, akkor nem ígéretekért.

Tragikus következményekkel jár, ha egy nemzetet egységes, monolit egységnek lát a külvilág. Például egyesek elhiszik, hogy minden örmény gazember, és akkortól nem bűn őket lemészárolni baltával. Vagy hogy minden magyar olyan, mint a kormánya, tehát illő és helyénvaló leköpni és kiröhögni őket. Ennek egyetlen ellenszere jelenleg egy tömegtüntetés. Egy békemenet azzal a jelszóval, hogy nem leszünk kurvák. A világ most Magyarországra figyel, Európa pedig joggal aggódik: valóban ki lehet vásárolni egy tagállamot pár milliárd euró puszta ígéretével? Ilyenkor utcára kell menni, vagy gitározni a Bazilikában, megmutatni magunkat, és kiabálni, hogy erre nem adtunk felhatalmazást. Hogy nekünk nem hősünk a baltás, sem az, aki szabadon engedte.

De van ennél hosszabb távú teendőnk is. Észrevenni, hogy ez a nyugati szél alternatívája: a szégyen. Hogy amikor a jövőben bármely ferde hajlamú kormánynak megfordulna a fejében a gondolat, hogy munka helyett inkább leszopna valami bűnözőt, akkor legyen intő példa: az ilyesmit a jámbor magyarok nem nézik jó szemmel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szuperritka Ferrarival lepte meg magát Cristiano Ronaldo

Szuperritka Ferrarival lepte meg magát Cristiano Ronaldo

Nem hat, csak négy adag Pfizer-vakcinát adtak be véletlenül az olasz orvostanhallgatónak

Nem hat, csak négy adag Pfizer-vakcinát adtak be véletlenül az olasz orvostanhallgatónak

Ha Ungár nyeri a szombathelyi előválasztást, Hendét is legyőzheti a Závech Research szerint

Ha Ungár nyeri a szombathelyi előválasztást, Hendét is legyőzheti a Závech Research szerint