szerző:
hvg.hu

Egy banális hiba okozta a kamion és a híd vesztét.

Nem egy videó készült már arról, hogy egy teherautó a magasságkorlátozás ellenére megpróbált áthajtani egy felüljáró, vagy egy híd alatt, és nem túl meglepő módon nem járt sikerrel. Olyan esettel már jóval kevesebbszer találkozik az ember, hogy egy kamion azért nem tud átjutni egyik partról a másikra, mert a híd nem bírja a terhelést – bár erre is láttunk már példát. Nemrég azonban olyasmivel találkozott az amerikai Paoli város rendőrsége, amivel eddig nem sűrűn.

©

A Bangshift szerint a 23 éves Mary Lambright megpróbált átkelni a település 1880-ban épített hídján, aminek a súlykorlátja 6 tonna volt. Ezzel még nem is lett volna gond, a sofőr ugyanis tisztában volt a felhívással, épp csak azt nem tudta, hogy a 6 tonna hány fontnak felel meg.

©

A kamion súlyát ugyanis az angolszász mértékegységben tudta, átváltani viszont nem. Később a rendőrök világosították fel arról, hogy az általa vezetett szerelvény 30 tonnát nyomott.

©

Hogy a 135 éves hidat kinek a költségére állítják majd helyre, az egyelőre még kérdés, Lambright – aki egyébként idén kapta meg a jogosítványát – viszont egyelőre megúszta a dolgot egy 135 dolláros (kb. 40 ezer forint) büntetéssel, amit többek között a súlykorlátozás figyelmen kívül hagyása miatt szabtak ki rá.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!