szerző:
hvg.hu

A jelek szerint a Mercedes sem szeretne lemaradni az elektromos autók forradalmáról, ezért egy igen merész tervvel álltak elő.

Az elmúlt egy-két évben igen sok autógyártótól hallottuk, hogy megfosztaná a Teslát a trónjától. A Ford például a cég történetének legnagyobb fejlesztésébe kezd bele, az újonc Faraday Future pedig az idei CES-en debütál majd (amiről természetesen azonnal beszámolunk). Az újév beköszöntével most a Mercedes vette elő az ágyúját, amit Ecoluxe-nak keresztelt el.

©

Az osztrák autós szakújságíró Georg Kacher a napokban írt arról a brit CAR Magazinban, hogy a német cég igen ambiciózus tervekkel állt elő. Ha hihetünk az értesüléseknek, akkor a stuttgartiak 2018-ban már piacra is dobhatják a tervezett négy elektromos autójuk közül az elsőt. Az Ecoluxe-projekt egy olyan 2 milliárd eurós (kb. 620 milliárd forint) terv, aminek a végeredménye két szedán és két crossover. A 2018-ban debütáló kocsi a C és az E-osztály között foglal majd helyet, ezután jön egy GLC és GLE közé tehető crossover, majd egy S-osztályú Mercedes, végül pedig egy újabb SUV.

©

Hogy pontosan hogyan is néznek majd ki ezek az autók, azt most még nem lehet tudni, de a brit szaklap szerint minden valószínűség szerint a 2015-ös Frankfurti Autószalonon bemutatott alakváltó IAA koncepcióautóhoz hasonlít majd.

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!