szerző:
hvg.hu

Alakul a közép-kelet-európai gerinchálózat.

Közelebb kerülünk ahhoz a célhoz, hogy a közép-kelet-európai régió tisztán elektromos autókkal is átjárhatóvá váljon. A Verbund AG és az OMV Hungária Ásványolaj Kft. uniós támogatással 13 OMV kútnál épít ki villámtöltőket - írja a Napi.hu cikke.

A töltőállomások összes beruházási költsége nettó 2 milliárd 226 millió forint. Ebből az uniós támogatás 445 millió, míg a saját erő 1 milliárd 781 millió forint.

Az indoklás szerint a projekt célja, hogy a Verbund AG vezette konzorcium egy 118 töltőállomásból álló elektromos villámtöltő-hálózatot alakítson ki a transzeurópai korridorok közép-kelet-európai autópálya-szakaszai mentén elhelyezkedő, az OMV-csoporthoz tartozó töltőállomási gerinchálózaton. Így a közép-kelet-európai régió tisztán elektromos autókkal is átjárhatóvá válik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!