szerző:
hvg.hu

Alakul a közép-kelet-európai gerinchálózat.

Közelebb kerülünk ahhoz a célhoz, hogy a közép-kelet-európai régió tisztán elektromos autókkal is átjárhatóvá váljon. A Verbund AG és az OMV Hungária Ásványolaj Kft. uniós támogatással 13 OMV kútnál épít ki villámtöltőket - írja a Napi.hu cikke.

A töltőállomások összes beruházási költsége nettó 2 milliárd 226 millió forint. Ebből az uniós támogatás 445 millió, míg a saját erő 1 milliárd 781 millió forint.

Az indoklás szerint a projekt célja, hogy a Verbund AG vezette konzorcium egy 118 töltőállomásból álló elektromos villámtöltő-hálózatot alakítson ki a transzeurópai korridorok közép-kelet-európai autópálya-szakaszai mentén elhelyezkedő, az OMV-csoporthoz tartozó töltőállomási gerinchálózaton. Így a közép-kelet-európai régió tisztán elektromos autókkal is átjárhatóvá válik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!