MTI Itthon

Szijjártó: Kipécézték, és aljasan támadják Magyarországot

Európa súlyos, történelmi kihívásokkal szembesül, és ezek elvették néhány európai ország és európai intézmény józan eszét – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Cipruson, ahol az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának ülése után.

MTI Itthon

Britek százai igényelnek ciprusi állampolgárságot

Ciprusi felmenőkkel rendelkező britek százai igényeltek állampolgárságot a földközi-tengeri sziget bevándorlási hatóságainál az elmúlt napokban – közölte csütörtökön a RIK ciprusi állami televízió.

hvg.hu Világ

Szelfizett az egyik túsz az egyiptomi gép eltérítőjével

Egy 26 éves brit utas mosolygós szelfit készített azzal a férfivel, aki eltérítette kedden az EgyptAir egyik belföldi járatát, és a ciprusi Larnaca reptérre vitette a repülőt. Barátai azonosították azt a Leeds-ből származó fiatalembert, aki közös fotót készített Seif Eldin Mustafával, annak ellenére, hogy az utolsó túszokkal együtt engedték le Cipruson az eltérített gépről.

hvg.hu Világ

Fotó: Közzétették a gépeltérítő arcképét

Az egyiptomi állami televízióban közzétették a feltételezett egyiptomi gépeltérítő arcképét. Repülőtéri források szerint a férfi orvostanhallgató, Atlantában tanul. Felesége már úton van Larnacába. Úgy tudni, a gépeltérítő Cipruson kér menedékjogot.

hvg.hu Világ

Véget ért a túszdráma, őrizetben a gépeltérítő

Ciprusra térítette az EgyptAir légitársaság Alexandriából Kairóba közlekedő belföldi járatát egy férfi kedd reggel. Azt állította, robbanóöv van rajta. Ám egyszer csak elengedte a túszul ejtett gyerekeket és a nőket, majd végül a többi utast is. Úgy tudni, a volt feleségének, egy ciprusi nőnek szeretne levelet küldeni, és menedékjogot kér Cipruson. A ciprusi elnök is megerősítette, hogy nem terrorcselekmény történik, a gépeltérítő egy "szerelembe belebetegedett Rómeó". Volt feleségét a helyszínre hívták. Magyar idő szerint 14 óra előtt őrizetbe került a géprabló.

hvg.hu Gazdaság

Hiába várják a magyar leveleket Cipruson

A holland KLM légitársaság nem szállítja tovább a postán feladott küldeményeket, így más utat kell keresni. Addig pedig csúsznak a több országból, köztük Magyarországról Ciprusra küldött levelek.

hvg.hu Vállalkozás

Itt az újabb brókerügy: Sok magyar fut a pénze után

Az utóbbi időszakban az MNB ügyfélszolgálatára több jelzés is érkezett a ciprusi székhelyű IronFx Global Ltd.-vel szemben, mivel az online kereskedési platformon szolgáltatást nyújtó vállalkozás nem teljesíti a kifizetési megbízásokat, így az ügyfelek nem jutnak hozzá pénzeszközeikhez. A jegybank haladéktalanul jelzéssel élt a ciprusi felügyeleti hatóság felé.

MTI Világ

Megint nekifog a békülésnek Ciprus két fele

Újrakezdődtek pénteken a hét hónappal ezelőtt félbeszakadt béketárgyalások a ciprusi görög és török vezetők között. Ciprust 1974-ben egy görög puccskísérletet követő török invázió szakította ketté.

1 2 3 4 5 6 7
20
A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával