MTI Világ

Ciprus már nem csak pénzt, de állampolgárságot is tisztára mos

A The Guardian című baloldali brit napilap hétfőn ismertetett értesülése szerint Ciprus az elmúlt években több száz külföldinek, köztük "szupergazdag orosz oligarcháknak és az ukrán elit tagjainak" adott nagy értékű befektetések ellenében állampolgárságot, amellyel az unión belül szabad mozgást biztosító EU-útlevél is jár.

MTI Itthon

Szijjártó: Kipécézték, és aljasan támadják Magyarországot

Európa súlyos, történelmi kihívásokkal szembesül, és ezek elvették néhány európai ország és európai intézmény józan eszét – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Cipruson, ahol az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának ülése után.

MTI Itthon

Britek százai igényelnek ciprusi állampolgárságot

Ciprusi felmenőkkel rendelkező britek százai igényeltek állampolgárságot a földközi-tengeri sziget bevándorlási hatóságainál az elmúlt napokban – közölte csütörtökön a RIK ciprusi állami televízió.

hvg.hu Világ

Szelfizett az egyik túsz az egyiptomi gép eltérítőjével

Egy 26 éves brit utas mosolygós szelfit készített azzal a férfivel, aki eltérítette kedden az EgyptAir egyik belföldi járatát, és a ciprusi Larnaca reptérre vitette a repülőt. Barátai azonosították azt a Leeds-ből származó fiatalembert, aki közös fotót készített Seif Eldin Mustafával, annak ellenére, hogy az utolsó túszokkal együtt engedték le Cipruson az eltérített gépről.

hvg.hu Világ

Fotó: Közzétették a gépeltérítő arcképét

Az egyiptomi állami televízióban közzétették a feltételezett egyiptomi gépeltérítő arcképét. Repülőtéri források szerint a férfi orvostanhallgató, Atlantában tanul. Felesége már úton van Larnacába. Úgy tudni, a gépeltérítő Cipruson kér menedékjogot.

hvg.hu Világ

Véget ért a túszdráma, őrizetben a gépeltérítő

Ciprusra térítette az EgyptAir légitársaság Alexandriából Kairóba közlekedő belföldi járatát egy férfi kedd reggel. Azt állította, robbanóöv van rajta. Ám egyszer csak elengedte a túszul ejtett gyerekeket és a nőket, majd végül a többi utast is. Úgy tudni, a volt feleségének, egy ciprusi nőnek szeretne levelet küldeni, és menedékjogot kér Cipruson. A ciprusi elnök is megerősítette, hogy nem terrorcselekmény történik, a gépeltérítő egy "szerelembe belebetegedett Rómeó". Volt feleségét a helyszínre hívták. Magyar idő szerint 14 óra előtt őrizetbe került a géprabló.

hvg.hu Gazdaság

Hiába várják a magyar leveleket Cipruson

A holland KLM légitársaság nem szállítja tovább a postán feladott küldeményeket, így más utat kell keresni. Addig pedig csúsznak a több országból, köztük Magyarországról Ciprusra küldött levelek.

hvg.hu Vállalkozás

Itt az újabb brókerügy: Sok magyar fut a pénze után

Az utóbbi időszakban az MNB ügyfélszolgálatára több jelzés is érkezett a ciprusi székhelyű IronFx Global Ltd.-vel szemben, mivel az online kereskedési platformon szolgáltatást nyújtó vállalkozás nem teljesíti a kifizetési megbízásokat, így az ügyfelek nem jutnak hozzá pénzeszközeikhez. A jegybank haladéktalanul jelzéssel élt a ciprusi felügyeleti hatóság felé.

1 2 3 4 5 6 7
20

A címlapról ajánljuk