MTI Itthon

Fontos határidő jár le ma a pártoknak

Kedden 16 óráig lehet bejelenteni az országos listákat az áprilisi országgyűlési választásra. Eddig három pártlistát vettek nyilvántartásba, és további 11-et jelentettek be a Nemzeti Választási Bizottságnál.

Joó Hajnalka Itthon

24 év után teszi ki egyik legdolgosabb képviselője szűrét a Fidesz – itt a párt országos listája

Selyemzsinórral ér fel jó pár ősfideszes képviselőnek a párt szerda este nyilvánosságra hozott országos listája. 24 év után biztosan elbúcsúzhat például a parlamenttől Répássy Róbert, mennie kell Budai Gyulának, de rezeg a léc a miniszterelnöki biztos Révész Máriusz vagy Halász János szóvivő esetében is. Nőpárt – ha tartott ettől bárki – ezúttal sem lesz a Fideszből.

hvg.hu Itthon

Kifogott az országos listaállítás a Fideszen

Az a fránya bürokrácia... Bár a döntés hétfő óta megvan, a kormánypártok a mai napig nem tették közzé országos listájukat, miközben az MSZP és a DK már a választási irodának is lejelentette a magáét.

Joó Hajnalka Itthon

"A listázásnál már konkrétan égett a pofámról a bőr"

Hiába szépítik vagy bagatellizálják hivatalos nyilatkozataikban a vasárnapi hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson elszenvedett fiaskót a Fidesz vezető politikusai, a pártban sokan aggódnak és azt találgatják, vajon mennyire általános az országban a negatív kampánynak köszönhető proteszthangulat.

hvg.hu Itthon

Orbán nem bántott senkit a kudarcért

A hódmezővásárhelyi kudarcról a hvg.hu-nak röviden nyilatkozó miniszterelnök a párt országos választmánya előtt sem kerülhette meg, hogy beszéljen a vasárnapi időközi polgármester-választáson elszenvedett vereségről. Orbán Viktor jó taktikával azonban inkább tüzelni és bátorítani akart, mint felelősöket keresni.

hvg.hu Itthon

Körbeszaladt a világsajtón, hogy pofont kapott a Fidesz

The Washington Post, Guardian, Fox, Bloomberg, Reuters, New York Times. Mind-mind beszámolt Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi győzelméről, pontosabban a Fidesz-KDNP meglepő vereségéről az ottani időközi polgármester-választásról.

hvg.hu Itthon

Sokan várhatják félve a Fidesz-vezérkar hétfői listáját

Hétfő délelőtt dönt a Fidesz országos választmánya a kormánypártok országos választási listájáról – értesült a hvg.hu. A névsort egyelőre csak a legszűkebb pártvezetés ismeri, így a kormánypártok jó néhány ismert, egyéniben nem induló, de a parlamenti munkában jelentős szerepet vállaló vagy parlamenten kívüli tisztséggel bíró képviselője is izgulhat hétfő délelőtt, hogy szerepel-e a lista még bejutónak tartott helyen, vagy sem.

Windisch Judit Itthon

Ahány darabra vágja Márki-Zayt, annyit is ér Lázár Orbánnak

Nyilvános főpróbát tartanak vasárnap Hódmezővásárhelyen. A polgármesterválasztás ugyanis kicsiben tartalmazza az országos politikai meccs megannyi drámáját és izgalmát. Bár a voksolás közvetlen tétje csekély, közvetve hatással lehet a Fidesz és az ellenzék további stratégiájára, a baloldali zavarójelöltek áprilisi szerepére, valamint Lázár János középtávú politikai karrierjére.

hvg.hu Itthon

Terepmunkára kötelezte a Fidesz a jelöltjeit, ám amire a szavazók vágynak, azt nem tudják megadni

Azt a számok is igazolják, hogy a Fidesz az apróbb településeken a legerősebb. A párt jelöltjei most furcsa dolgot tapasztalnak: nem tudnak mit mondani leghűségesebb szavazóiknak, akik leginkább gyerekeik, unokáik elvándorlásától szenvednek. A hvg.hu az elmúlt napokban kormánypárti jelöltekkel beszélt, akiket a központból arra utasítottak, hogy személyes beszélgetések alapján rajzolják meg körzetük problématérképét. Ezek szerint a fideszesek is az egészségügy helyzetétől szenvednek.

Joó Hajnalka Itthon

Lehetne egy második Kubatov-listája is a Fidesznek, de csapnivalóan facebookozik

A hagyományos médiacsatornákon csak az időseket éri el a kormánypárt, ezért nagyon aktív a Facebookon, csak éppen a politikusok ritkán posztolnak olyat, ami akár a híveiket is érdekli. Pedig ha szót értenének a netes közönséggel, a közösségi oldalon rendkívül jól célzottan juttathatnák el hozzájuk akár személyre szabott üzeneteiket.

1 2 3 4 5 6 7
23

A címlapról ajánljuk