Kaspersky Lab

Önnek elég erős a digitális immunrendszere?

Rendszeresen sportol? Vitaminokat szed? Egészségesen étkezik? Szűrővizsgálatokra is jár? Jól teszi, hiszen az egészség mindennél fontosabb. Családja digitális életére, virtuális személyisége, környezete és vagyona biztonságára is ilyen aktívan ügyel? A többség egyelőre nem, ezért összegyűjtöttünk néhány fontos tudnivalót a kiberbiztonsággal és -bűnözéssel kapcsolatban.

hvg.hu Tech

Ingyenes vírusirtót ad ki a Kaspersky Lab

A világ egyik legismertebb kiberbiztonsági cége másfél éve teszteli az ingyenes vírusirtó programját, most azt mondják, végleg elkészült. Igazi védelmet ígérnek, de sokan gyanakodnak az orosz cégre.

MTI Tech

Áll a bál a Kaspersky vírusirtó körül, a vád szerint egyenesen a Kremlhez van bekötve

Hónapokon át tartó lebegtetés után az Egyesült Államok bevezette első korlátozó intézkedését a Kaspersky Lab által forgalmazott vírusvédelmi szoftverekkel szemben. Hírügynökségi jelentés szerint a szoftvergyártó szorosabb kapcsolatokat ápol az orosz kormánnyal, mint azt jelenleg bárki feltételezi. A vállalat szerint ez összeesküvés-elmélet.

MTI / hvg.hu Tech

A magyar internetezők is veszélyben vannak

Magyarország a 28. helyen áll a globális ranglistán a böngészők és bővítményeik sérülékenységeit kihasználó, azaz a felhasználó aktív közreműködését nem igénylő, úgynevezett "drive-by download" támadások kockázatát tekintve. Aktív veszélyforrásként Magyarország szinte elenyésző szerepet játszik a kártevők globális terjesztésében.

hvg.hu Tech

Itt a népszerű vírusirtó új verziója

A Kaspersky Internet Security új verziója nem csak a Windows operációs rendszerrel futó pc-ket védi, hanem az androidos okostelefonokat és tableteket, valamint a Mac gépeket is.

hvg.hu Tech

500 millióba is kerülhet ez a hiba a magyar cégeknek

Tízből kilenc magyar vállalatot ért már informatikai biztonsági incidens. A kkv-k átlagos kára 12 millió forint, a nagyvállalatoké 138 millió, de járulékos költségekkel együtt 500 milliós is lehet a költség.

hvg.hu Tech

Ennyi a kár, ha megtámadják a céges gépeket

Egy sikeresen célzott támadás akár félmilliárd forintos anyagi kárt is okozhat a nagyvállalatok számára, derül ki a Kaspersky Lab és a B2B International közös „Globális vállalati IT biztonsági kockázatok” című felméréséből. A kkv-k nagyjából 20 milliónyi forintnyi kárral ússzák meg a támádásokat.

hvg.hu Tech

Saját sorsuk rontói a vállalatok

Köztudott, hogy a harmadik féltől származó alkalmazások korlátozása növeli a vállalatok és munkaállomásaik biztonságvédelmi hatékonyságát. A Kaspersky Lab és a B2B International közös felméréséből azonban kiderült, hogy a figyelmeztetések és veszélyek ellenére a vállalatok 57 százaléka nem alkalmaz semmilyen speciális korlátozást, amely a munkavállalók alkalmazásait érintené.

1 2

A címlapról ajánljuk