Balla Györgyi Gazdaság

Mélyütést kapott az étel- és italautomata-piac, sok gép leállt attól, hogy bekötötték a NAV-hoz

Totális káoszba látszik fulladni az étel-é s italautomaták július elejei kötelező online bekötése a NAV-hoz. Az előírás már előre megtizedelte a gépeket, nagyon sok meg akkor ment tönkre, amikor bekötötték a NAV-hoz. Az üzemeltetők veszteségekről és áremelésről beszélnek, az egyelőre balul elsült átállás nyertesei viszont már túl vannak a nagy kaszáláson.

Adozona.hu szakportál

Ne őrüljön bele a NAV Online Számla regisztrációba!

A könyvelők igen nagy része nem fogja vállalni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felé történő adatszolgáltatásból adódó plusz adminisztrációt az ügyfeleik számára – derül ki a könyvelői fórumokból. Ezért itt az ideje áttérni az online számlázásra, mivel a digitalizáció egy kapocs a NAV-adatszolgáltatás, az ügyfelek és könyvelők között, mely a jövőben egyre inkább megkönnyíti és gyorsítja a könyvelői munkamenetet. További érv, hogy hosszú távon várhatóan az lesz a NAV célja, ne csak a 100 ezer forint feletti áfa-tartalmú, hanem az összes számlát be kelljen majd küldeni neki, ehhez viszont muszáj lesz teljesen áttérni az online számlázásra.

Dercsényi Dávid Gazdaság

Egy állítólagos NAV-levél riogat több civil szervezetet a bevándorlási különadóval

Érdekes levelet kapott pár szervezet a NAV címéről arról, milyen tevékenység végzésért róhatnak ki rájuk 25 százalékos büntetést. Azt írták nekik, hogy gyakorlatilag a külföldieknek adott bármilyen segítségnyújtás ebbe a körbe tartozik: az is, ha Magyarországon törvényesen tartózkodó külföldieket segítenek és az is, ha valaki külföldieket szólít meg magyarországi munkavégzést vagy itt tartózkodást propagáló reklámmal. Nem akarjuk hinni, hogy a NAV küldte a levelet, ezért megkerestük az adóhatóságot. Azt írták, nem ők voltak.

1 2 3 4 5 6 7
124

A címlapról ajánljuk