hvg.hu Időjárás

Havazott Budapesten

Az Időkép szerint Budapest magasabban fekvő részein, közte a Normafán és a Széchenyi-hegyen is hópelyhek jelentek meg.

MTI Itthon

Átszállítják a budai ovisokat a hóhelyzet miatt

Nehezen megközelíthető a Normafa környéke és jelentős fennakadások alakultak ki a környék közlekedésében, ezért a XII. kerületi önkormányzat átszállítja a Normafa Óvodából a Németvölgyi Általános Iskolába azokat a gyerekeket, akiket még nem hoztak el a szüleik.

hvg.hu Élet+Stílus

Több százan mentek ki üvölteni a Normafához - videó

Üvöltő-flashmobot szerveztek kedd estére a Normafára. A felhívás szerint egy szép hosszú üvöltés segít levezetni a zivataros 2016-os évben felgyülemlett szorongást és stresszt. Kedden 18 órakor több százan gyűltek össze Budán, a Normafánál, hogy hallassák a hangjukat.

MTI / hvg.hu Itthon

Erre költenek milliárdokat a Normafán

A Normafa Park történelmi sportterület megvalósításához szükséges intézkedésekről, többmilliárd forintos fejlesztésekről döntött a kormány. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

hvg.hu Itthon

Galéria: Igazi horrorfilmes díszlet áll a budai hegyekben

Első ránézésre mintha egy Csernobil melletti kis faluban járnánk, holott Budapest egyik legfestőibb területén áll, pontosabban esik szét a Hotel Olimpia. Az 1972-es olimpiára már itt, a Normafánál frissiben elkészült hotelben készültek az olimpikonjaink. Ma már csak horrorfilmes díszletnek illene be, olyannyira lerohadt az azért fénykorában is leginkább egy felduzzasztott csobánkai faházra emlékeztető épület. A természet még egy ideig élvezheti, hogy visszaveszi a tőle elragadott területet, de hamarosan új világ érkezik a Normafa megújításával, és az Olimpia Szálló enyészete is az enyészeté lesz.

MTI Itthon

Nekiment Lázár Jánosnak a Jobbik

A párt több törvény mögött is egyéni érdekeket feltételez, szerintük egyebek mellett a Normafa-törvény, a városligeti építési szabályzat vagy a parlament előtt lévő Duna-parti szabályozás is így készülhet.

hvg.hu Itthon

Színjáték vagy példaértékű kompromisszum? - Ma népszavaznak a Normafáról

Az LMP arra buzdít, hogy a választóik ne vegyenek részt a Normafa megújulásáról szóló vasárnapi népszavazáson, a Jobbik szerint az önkormányzat által javasolt fejlesztések nem átláthatóak. Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester viszont hangsúlyozta, hogy civil szervezetek, ellenzéki pártok érveinek hatására sok mindent módosítottak, és egy kompromisszumos javaslat jött létre.

hvg.hu Itthon

Normafa-népszavazás: Pokorni beleáll

Bár az eredeti tervek grandiózus fejlesztésekről szóltak, a Pokorni Zoltán vezette budapesti XII. kerületi önkormányzat végül egy sokkal szolidabb, olcsóbb és környezetbarát verzió mellett döntött. Erről annak ellenére a hétvégén népszavazni fognak a kerületiek, hogy gyakorlatilag minden párt támogatja, és a megválaszolandó kérdés sem ad igazi esélyt a választásra. A polgármester a végeredményt mindenképp kötelezőnek tekinti a kerületre nézve.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk