MTI Kult

Nyáron újra rocklegendák koncerteznek a Várkertben

A tavalyi sikeres sorozat után ismét Volt egyszer egy Ifipark címmel rendeznek koncerteket a budai Várkert Bazárban. Június 29-től szeptember 7-ig az Omega, D. Nagy Lajos, Hobo, az Apostol és a Dinamit lép fel.

Németh Róbert Kult

Egy életmű mint olyan - 70 éves Presser Gábor

Ma 70 éves Presser Gábor, aki nélkül nem csak a magyar popzene nem egészen úgy nézne ki, ahogy, de minden bizonnyal az elmúlt fél évszázadra is egy kicsit másképp emlékeznénk.

hvg.hu Kult

Kanye West kezelése előtt még bedobott egy cselt a Presser-perben

Kanye West ügyvédein keresztül szeretné elérni, hogy ne az eredeti helyszínen, New Yorkban, hanem Los Angelesben legyen a szerzői jogi per tárgyalása. Presser Gábor azonban megakadályozná a lépést, ugyanis a változtatással számára az utazás és a per költségei jelentősen nőnének.

MTI Kult

Benkő László: "Sorra elmegy mindenki közülünk"

Benkő László, az Omega billentyűse sírt az MTI-nek, amikor arról beszélt, hétfőn találkozott utoljára a ma elhunyt Laux Józseffel a füredi szívkórházban. Azt mondta, neki is át kell gondolnia a dolgokat most, hogy sorra mindenki elmegy közülük.

hvg.hu Kult

Annyi mindent szeretett már – Somló Tamás pályája 10 dalban

Az LGT-ben találta meg igazán a helyét, de már azelőtt is bizonyította tehetségét más zenekarokban is. Az LGT feloszlása után szólóelőadóként is sikeres maradt, és fiatalabb zenészkollégái felkéréseinek is szívesen eleget tett. Egy hosszú és termékeny pályát persze nem lehet tíz dalban összefoglalni, de arra elég lehet ez az összeállítás, hogy legalább felvillantsa Somló Tamás sokoldalúságát.

Bicsérdi Ádám Kult

Amikor még Orbán is Deep Purple-re bólogatott a rádió előtt

Ízléstelennek és károsnak tartották őket, de idővel egyre nagyobb teret kaptak a rádióban a Kádár-rendszer alatt – a magyar beatzenekaroknak enyhén szólva nem volt könnyű útja a rádióba, mint ahogy a Beatles vagy Rolling Stones sem volt magától értetődő választás egy zenei szerkesztő számára. De miért kellett egy magyar bandának jóban lennie a rímhányó Romhányi Józseffel és a rádió hangmérnökeivel, és miért hallgatták ki rendőrök Ferót egy a Szabad Európán leadott Beatrice-dal miatt? Elolvastuk a Kádár-rendszer rádiós kulisszatitkairól szóló könyvet, amelyből a válaszok is kiderültek.

hvg.hu Kult

Szörényi elárulta, miért vesztek össze Bródyval

A Rockmúzeumban tartott nyilvános beszélgetésen Szörényi Levente a karrierje mellett többek között pályatársairól, Bródyról, Koncz Zsuzsáról, Kóbor Jánosról beszélt kendőzetlenül.

hvg.hu Kult

Omega-botrány: Kóbor visszavág

Kóbor János nyugodt szívvel áll a per elé, amit zenésztársa, Mihály Tamás helyezett kilátásba, sőt azt mondja, ő is beperelhetné Mihályt.

BI Kult

Sötétbe borult Pécs, pedig csak rockkoncertet szerveztek

Hiányos öltözetű Demjén Rózsi, az első magyar beatlemez, ami Angliában jelent meg, levelek Aczél Györgynek, Erdős Péter intrikái. Mai szemmel kacagtató történetekkel van tele a magyar könnyűzene története, a Kádár-korban ugyanis miközben megpróbálták keményen szabályozni a „nyugati dekadenciát” népszerűsítő műfajt, a 3T gyakorlati megvalósítása nem mindig ment flottul.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával