Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

A Semmelweis Egyetem munkatársának holttestét találták meg Szeged mellett

A budapesti Semmelweis Egyetem Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézet munkatársának holttestét találták meg kedden a kiskundorozsmai focipálya mellett – írja a Délmagyar.hu. A lap szerint a 37 éves férfi kézbesítőként dolgozott. A rendőrség szerint Szeged és Budapesten is nyomoznak a gyilkosság ügyében.

hvg.hu

Magyar szakemberek keresik a migrén legyőzésének titkait

A migrén kialakulásához vezető genetikai tényezőket, valamint a migrén és a stressz összefüggéseit vizsgálja a Nemzeti Agykutatási Programban alakított új kutatócsoport a Semmelweis Egyetemen.

MTI

Csak ősszel nyílik meg a SOTE milliárdos új kórházi épülete

Nem adták át a Korányi projekt keretében épülő új betegellátó épületet, de utolsó szakaszához érkezett a fejlesztés – közölte a Semmelweis Egyetem marketing- és kommunikációs igazgatósága kedden.

MTI

Még egy súlyos érv a D-vitamin fogyasztása mellett

Még egy súlyos érv a D-vitamin fogyasztása mellett

Súlyos és krónikus betegségek esetén 50 százalékkal növeli a halálozás kockázatát a D-vitamin hiány – állítja a Semmelweis Egyetem II. számú gyermekklinikájának igazgatója. A D-vitaminhiány az egészséges szervezetben is számos betegség kialakulásának kockázatát növeli.

hvg.hu

Veseátültetés: Első helyen végzett a SOTE Európában

Veseátültetés: Első helyen végzett a SOTE Európában

Az Eurotransplant tagországaiban sehol nem végeztek annyi vesetranszplantációt tavaly, mint a Semmelweis Egyetem klinikáján. A klinikán 2014-ben 236 veseátültetést és 75 májátültetést végeztek el.

hvg.hu

Csúcs: Több mint ezer ember foga alatt ropogott alma Budapesten

Megdöntötték az almaevés Guinness-rekordját: több mint ezren ettek egyszerre almát pénteken Budapesten a Semmelweis Egyetemen. A rekordkísérletet az Országos Egészségfejlesztési Intézet, a Semmelweis Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közösen szervezte. Az almát a Földművelésügyi Minisztérium biztosította.

MTI

Schmitt Pál úgy emlékszik, megtarthatta kisdoktoriját

Schmitt Pál úgy emlékszik, megtarthatta kisdoktoriját

Meglepő kijelentést tett Schmitt Pál a Sport Plusznak adott interjújában: ő ugyanis úgy emlékszik, a Semmelweis Egyetem elleni fellebbezését megnyerte, így nem is vonták vissza a kisdoktori címét. A Semmelweis Egyetem ezzel szemben 2013 májusában azt közölte: Schmitt Pál a jogorvoslati eljárás után lemondott egyetemi doktori címéről, az ügyben további eljárásnak nincs helye.

hvg.hu

Nem találtak alkalmas kancellárt az ELTE, a PTE, az SZTE és a Színművészeti élére sem

Nem találtak alkalmas kancellárt az ELTE, a PTE, az SZTE és a Színművészeti élére sem

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Semmelweis Egyetem élére valóban a korábban a PSZÁF-ot vezető Szász Károly került. A Corvinus Egyetem kancellárjának dr. Pavlik Líviát nevezik ki, aki az egyetem megbízott gazdasági igazgatója lett áprilisban. Számos nagy egyetem élére azonban nem találtak megfelelő személyt. A kancellárok kiválasztásánál Orbán Viktor mondta ki a végső szót.

hvg.hu

Élőben közvetítenek egy műtétet pénteken Budapesten

Úgynevezett femtolézeres szemműtétet közvetítenek élőben egy nemzetközi konferencia részeként pénteken a Semmelweis Egyetem szemészeti klinikájáról. Egy különleges eljárásról van szó, amellyel sokkal pontosabb vágást tudnak ejteni a szemen, mint kézzel.

hvg.hu

Valami nagy dologra jöttek rá magyar kutatók a gyulladásokkal kapcsolatban

A Semmelweis Egyetem kutatói maguk is meglepődtek azon, amit a gyulladások molekuláris folyamatairól megtudtak. Eredményeiket a Journal of Experimental Medicine-ben ismertetik.

MTI

Száz helyet előzött a Semmelweis az orvosi egyetemek között

Jelentősen előre lépett a Semmelweis Egyetem az orvostudományi intézmények rangsorában.

MTI
Hirdetés

Ikerpárokkal végeztek különleges orvosi kutatást Budapesten

A környezeti tényezők, azaz az életmód, a dohányzás, más rizikófaktorok mellett a genetikának is szerepe lehet a koszorúér-betegségek és így a szívinfarktus kialakulásában, ezért akinek családjában előfordult szívroham, már gyermekkorban el kell kezdenie a megelőzést – közölte a Semmelweis Egyetem, amely egy különleges, ikrekkel elvégzett kutatásról számolt be.

hvg.hu

Kutatók éjszakája: nőket várnak szűrővizsgálatra a városmajori klinikán

Kifejezetten a nőket várják szűrővizsgálatra idén a Kutatók éjszakáján a Semmelweis Egyetemen. Most a nőknél bekövetkező infarktus, annak tünetei és a megelőzése lesz a fő téma. Tavaly 24 órás ingyenes szív- és érrendszeri szűrést rendeztek, amelynek nagy sikere volt.

MTI

Összevonhatják a János kórházat és a Kútvölgyi klinikai tömböt

Egyeztetések kezdődtek a Szent János kórház és a Kútvölgyi klinikai tömb integrációjának előkészítéséről. A XII. kerület polgármestere lehetőséget lát az összevonásra, ezért azt a célt tűzték ki, hogy a következő önkormányzati ciklus végére terv készüljön arról, hogy egy integrált egyetemi oktatókórház jöjjön létre a két intézményből.

MTI
Hirdetés

Rektor: nincs baj azzal, hogy leválik a testnevelési kar a Semmelweis Egyetemről

Szél Ágoston azt nyilatkozta: bíznak abban, hogy - bár erről a felsőoktatási törvény nem rendelkezik - a testnevelési kar leválása jogutódlással történik majd, és a két egyetem azt örökli meg, ami a saját ügyeivel kapcsolatos.

MTI

Ebolagyanús hallgatók fogadására is felkészült a Semmelweis Egyetem

A ebolajárvánnyal érintett országokból érkező hallgatókkal először tesztet töltetnek ki, és akiknél felmerül a fertőzés kockázata, azokat 21 napos járványügyi megfigyelés alá helyezik.

MTI

Meg is vakíthat a kaukázusi medvetalp – így védekezhetünk

Meg is vakíthat a kaukázusi medvetalp – így védekezhetünk

Maradandó sérülést is okozhatnak a kaukázusi medvetalp méreganyagai – közölte a Semmelweis Egyetem szakértője.

hvg.hu

Évi 70 koraszülött babát mentenek meg a vakságtól a Semmelweis orvosai

Évi 70 koraszülött babát mentenek meg a vakságtól a Semmelweis orvosai

Egyedülálló módon végzik a koraszülöttek szemészeti szűrését a Semmelweis Egyetem (SE) Szemészeti Klinikája és a Peter Cerny Alapítvány közös, Csecsemő-Szem-Mentő Programjának keretében – olvasható az egyetem honlapján. A program keretében évente hetven gyermek látását mentik meg. Az együttműködés lényege, hogy nem az újszülöttet utaztatják a vizsgálatra, hanem az intézmény orvosai jutnak el a babához a Cerny Alalpítvány segítségével.

MTI

Agyhalott nő babáját segítették világra a Semmelweis Egyetemen

Császármetszéssel született meg egy agyhalott nő kisbabája a Semmelweis Egyetemen. A baba koraszülött ugyan, de stabil állapotban van az utolsó hírek szerint. Édesanyja 24 hetes terhes volt, amikor szívinfarktust kapott.

hvg.hu

Milliárdok a Testnevelési Egyetemnek

Tizenhétmilliárdos fejlesztésről zajlik az egyeztetés a Testnevelési Egyetem és a sportért felelős államtikárság között – derül ki a csütörtöki Magyar Nemzetből.

MTI
Hirdetés
1237

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X