Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Meg is vakíthat a kaukázusi medvetalp – így védekezhetünk

Meg is vakíthat a kaukázusi medvetalp – így védekezhetünk

Maradandó sérülést is okozhatnak a kaukázusi medvetalp méreganyagai – közölte a Semmelweis Egyetem szakértője.

hvg.hu

Évi 70 koraszülött babát mentenek meg a vakságtól a Semmelweis orvosai

Évi 70 koraszülött babát mentenek meg a vakságtól a Semmelweis orvosai

Egyedülálló módon végzik a koraszülöttek szemészeti szűrését a Semmelweis Egyetem (SE) Szemészeti Klinikája és a Peter Cerny Alapítvány közös, Csecsemő-Szem-Mentő Programjának keretében – olvasható az egyetem honlapján. A program keretében évente hetven gyermek látását mentik meg. Az együttműködés lényege, hogy nem az újszülöttet utaztatják a vizsgálatra, hanem az intézmény orvosai jutnak el a babához a Cerny Alalpítvány segítségével.

MTI

Agyhalott nő babáját segítették világra a Semmelweis Egyetemen

Császármetszéssel született meg egy agyhalott nő kisbabája a Semmelweis Egyetemen. A baba koraszülött ugyan, de stabil állapotban van az utolsó hírek szerint. Édesanyja 24 hetes terhes volt, amikor szívinfarktust kapott.

hvg.hu

Milliárdok a Testnevelési Egyetemnek

Tizenhétmilliárdos fejlesztésről zajlik az egyeztetés a Testnevelési Egyetem és a sportért felelős államtikárság között – derül ki a csütörtöki Magyar Nemzetből.

MTI

Felépült a három emeletet zuhanó fehérvári diák

Mindent rendben találtak a kontrollvizsgálaton annál a székesfehérvári középiskolás fiúnál, aki januárban leugrott a felső emeletről az egyik szakképző iskola aulájában. Sérülései egy részét annak idején Székesfehérváron látták el, de megrepedt mellkasi főütőere miatt Budapesten, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján műtötték meg a kómában lévő 17 éves fiatalembert.

hvg.hu

Önálló sportegyetemmé válhat a TF

Önálló sportegyetemmé válhat a TF

A jelenleg a Semmelweis Egyetem testnevelési és sporttudományi karaként működő TF a kar dékánja szerint a kormányváltást követően önálló egyetemmé válhat.

Áramszünet volt a Semmelweis Egyetem egyes osztályain

Egy munkagép átvágott egy elektromos kábelt, ezért részleges áramszünet volt a Semmelweis Egyetem egyes osztályain. A kimaradás a Klinikák metrómegállónál lévő épületet is érintette. A szolgáltatás délután fél négyre helyreállt.

MTI

Meglepő betegséget okozhat a túlzott rágózás

Az állandó fejfájás mögött is állhatnak állkapocs-ízületi problémák. A rossz tartás, az elvétett fogpótlás és a gyakori rágózás is okozhat állkapocsproblémákat – olvasható a Semmelweis Egyetem honlapján.

hvg.hu

Helikopter-leszállóhely is lesz a Klinikáknál

Szerkezetkész a Semmelweis Egyetem központi betegellátó épülete, a Klinikák metrómegállónál található, mintegy húszezer négyzetméteres épületnek elkészült mind a nyolc szintje, tetején helikopter-leszállóhellyel.

MTI

Nemsokára itthon is elvégezhetik a tüdőátültetéseket

Az utolsó fázisánál tart a tüdőtranszplantációs program hazahozatalának folyamata – számolt be a Semmelweis Egyetem Mellkassebészeti Tanszékének vezetője. A magyar betegek tüdőátültetését most Bécsben végzik el, de itthon végzik a felkészítésüket és az utógondozásukat is. Lang György szerint tíz éve készülnek a program hazahozatalára.

hvg.hu

Egészségügyi vonalon indít új szakot a BKF

Egészségügyi szervező alapképzést indít a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola a Semmelweis Egyetemmel közösen.

MTI

Országos transzplantációs siker a Semmelweis Egyetemen

Megduplázódott a szervátültetések száma a Semmelweis Egyetemen, ezzel az itteni transzplantációk az országos számok kétharmadát teszik ki.

MTI

Minden ötödik donorszerv külföldről jön

Ugrásszerűen megnőtt a szervátültetések száma a Semmelweis Egyetemen az Eurotransplanthoz való végleges csatlakozás óta eltelt három hónapban, mindez országos siker, hiszen a Semmelweis Egyetem klinikáin végzik a hazai szervátültetések kétharmadát.

hvg.hu

Ingyenes szűrés lesz a Semmelweis Egyetemen

24 órás ingyenes szív- és érrendszeri szűrést tartanak a Kutatók Éjszakájának alkalmából a Semmelweis Egyetem - közölte az intézmény.

hvg.hu

Simicskó a TF-en: a sport a legjobb gyógyszer, de a jellemet is művelni kell

Hétfőn tartották a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának, hagyományos elnevezéssel a TF hivatalos tanévnyitóját, amelyen részt vett az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára is. Simicskó István egyebek mellett arról beszélt, hogy szerinte "a sport a legjobb gyógyszer", illetve "a jellem és a szív művelése is szükséges".

Félóránként meghal valaki stroke-ban – így tehet ellene

A száj félrehúzódik, a beszéd elakad, és ha az egyik oldali végtagok megbénulnak – ezek a stroke jelei. Ilyenkor arra kell kérni azt, aki rosszul van, hogy próbáljon beszélni vagy mosolyogni, és emelje fel mindkét kezét. Ha ezekre nem képes, feltehetően stroke-ja van. Stroke után egy évvel a betegek harmada már nem él, harmaduknak pedig tartós tünetekkel járó agykárosodása marad.

hvg.hu

Bravúr: nyolc nap alatt három gyermek kapott új vesét

A Semmelweis Egyetemen idén eddig összesen 7 tizennyolc éven aluli gyermek kaphatott új vesét, az pedig ritkaság, hogy nyolc napon belül három gyermek is áteshetett vesetranszplantáción, három különböző donornak köszönhetően.

hvg.hu

Szomorú adat: rohamosan nő a Chron-beteg kisgyerek száma

A jelenleg gyógyíthatatlan betegség igen megkeseríti a gyermekek életét, oka nem pontosan ismert, így kezelni is nehéz. A szakember szerint aggasztó, hogy míg néhány évtizede gyermekkorban ez a súlyos bélbetegség szinte ismeretlen volt, ma már csecsemőkorban is előfordul.

hvg.hu

Schmitt: "a becsületem helyreállt"

Schmitt: "a becsületem helyreállt"

Schmitt Pál volt köztársasági elnök saját bevallása szerint kisdoktori értekezésének megírásakor és beadásakor nem volt tudomása semmilyen törvénybe ütköző eljárásról, ezért most úgy értékeli: helyreállt a becsülete. Ő tiszta, ellentétben a neki doktori címet adó egyetemmel – értékel a volt államfő, egy nappal azután, hogy végleg kiderült, dolgozata nem ért doktori fokozatot.

Plágium: lezárult az eljárás, Schmitt lemondott a doktori címről

Plágium: lezárult az eljárás, Schmitt lemondott a doktori címről

Lezárult a Schmitt Pál volt köztársasági elnök felülbírálati kérelme alapján indult jogorvoslati eljárás a Semmelweis Egyetemen, amelynek eredménye szerint a volt államfő doktori dolgozata már a beadáskor sem felelt meg az akkor érvényben lévő törvényi szabályoknak. Schmitt a döntés után lemondott a doktori címről.

hvg.hu
1236

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X