hvg.hu Nagyítás

Újra összecsaptak az afgánok a szovjetekkel Tapolcán - fotógaléria

Egyenruhák, fegyverek, felszerelések és újrajátszott háborús ütközetek – több ezren voltak kíváncsiak múlt szombaton az ötödik Tapolcai Hadifesztivál programjaira. Ismét összecsaptak afgán és szovjet csapatok, és egy második világháborús ütközet is felidéztek 1944 nyaráról. A vendégek természetesen kipróbálhatták a harci járműveket, fegyvereket, sőt, séta-harckocsikázásra is elmehettek.

hvg.hu Nagyítás

Pillanatok Tapolcáról

Fotóművészeti Alkotótelep nyílt május 22-én, Tapolcán, a Hunguest Hotel Pelionban, a tavaly alapított Szegedi Műhely 2015 résztvevőivel. A június 3-ig tartó esemény első számú célja az volt, hogy a meghívott művészek számára szakmai lehetőséget nyújtson Tapolca és környéke életének, épített és természeti környezetének fotográfiai megörökítésére és arra, hogy szakmai vitákkal gyarapíthassák tudásukat, formálják művészi világukat.

MTI Itthon

Tarolt a Jobbik Tapolcán

A vasárnap Tapolca két választókerületében szerzett győzelmével a Jobbik már többséggel rendelkezik a település képviselő-testületében is - közölte a párt vasárnap este.

MTI Itthon

Ma választják meg a jobbikos Rig Lajos utódját

Három településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: polgármestereket és önkormányzati képviselőket választanak. Megválasztják többek között az áprilisban országgyűlési mandátumot szerző jobbikos Rig Lajos utódját Tapolcán, és eldől, melyik pártnak lesz többsége a tapolcai képviselő-testületben.

MTI Itthon

Eloltották a gigatüzet Tapolcán

Eloltották a tüzet Tapolcán, az utómunkálatok még tartanak – közölte szombaton a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

M. László Ferenc Itthon

Orbán már tavaly "átadta", pedig még az alapkövet se tették le

Vontatottan halad a miniszterelnök által is kiemelt projektként kezelt építkezés a mentőszolgálatnál. Bár az eredeti tervek szerint tavaly augusztusban át kellett volna adni 22 új mentőállomást, van olyan kisváros, ahol csak idén nyáron rakták le az alapkövet. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) állítja, október 31-ig minden állomás elkészül. Egy birtokunkba került dokumentum szerint több településen pótmunkákat rendeltek el, másutt épphogy aláírták a szerződést a tervezővel.

Dubrovszki Dániel Itthon

"Nem baj, hogy nincsenek nagy nevek" - Kik a Jobbik szakértői?

A Jobbikban úgy látják, hogy Tapolca után egyre többen ülnek le velük tárgyalni. az eddigi legnagyobb név a földpályázatok miatt a Fidesszel szembefordult Ángyán József, aki viszont a Jobbikon kívül az LMP-nek is ad tanácsokat. Az, hogy a tanácsadók között nincsenek nagy nevek, a Jobbik szerint nem baj, sokan pedig a retorzióktól tartva nem vállalják fel nyíltan a támogatásukat. Egy meglepő kijelentés szerint már magyarországi autógyárak is leülnek a párttal beszélni – a hvg.hu egyelőre azt próbálta összeszedni, kik tartoznak a Jobbik értelmiségi holdudvarába.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk