Gergely Zsófia Itthon

Disznóvágás az iskolában: a Klik helyesli a tanórai trancsírozást

Rengeteg komment érkezett és erősen megosztotta olvasóinkat december végi cikkünk, amelyben beszámoltunk egy tapolcai iskola udvarán tartott disznóvágásról. Ezért megkérdeztük felettesként az illetékes tankerületet, amely egyetértett a sajátos oktatási performansszal.

Gergely Zsófia Élet+Stílus

Újabb malacbalhé: disznót vágtak tanóra alatt egy iskola udvarán

Újra egy disznóvágás generál felháborodást, ezúttal egy tapolcai iskolában: alsós gyerekek szeme láttára perzseltek-daraboltak fel egy disznót a suli udvarán. Volt olyan gyerek, aki állítólag sírva ment haza, más egyszerűen otthagyta a tanítási időben zajló programot. Az igazgató szerint az állat már nem élt, különben sem volt kötelező a részvétel, az oktatáskutató viszont így sem ajánlja a tradíció felelevenítését ilyen sajátos helyszínen. A feldolgozott disznót végül a tanári kar a karácsonyi ünnepségen elfogyasztotta.

hvg.hu Nagyítás

Újra összecsaptak az afgánok a szovjetekkel Tapolcán - fotógaléria

Egyenruhák, fegyverek, felszerelések és újrajátszott háborús ütközetek – több ezren voltak kíváncsiak múlt szombaton az ötödik Tapolcai Hadifesztivál programjaira. Ismét összecsaptak afgán és szovjet csapatok, és egy második világháborús ütközet is felidéztek 1944 nyaráról. A vendégek természetesen kipróbálhatták a harci járműveket, fegyvereket, sőt, séta-harckocsikázásra is elmehettek.

hvg.hu Nagyítás

Pillanatok Tapolcáról

Fotóművészeti Alkotótelep nyílt május 22-én, Tapolcán, a Hunguest Hotel Pelionban, a tavaly alapított Szegedi Műhely 2015 résztvevőivel. A június 3-ig tartó esemény első számú célja az volt, hogy a meghívott művészek számára szakmai lehetőséget nyújtson Tapolca és környéke életének, épített és természeti környezetének fotográfiai megörökítésére és arra, hogy szakmai vitákkal gyarapíthassák tudásukat, formálják művészi világukat.

MTI Itthon

Tarolt a Jobbik Tapolcán

A vasárnap Tapolca két választókerületében szerzett győzelmével a Jobbik már többséggel rendelkezik a település képviselő-testületében is - közölte a párt vasárnap este.

MTI Itthon

Ma választják meg a jobbikos Rig Lajos utódját

Három településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: polgármestereket és önkormányzati képviselőket választanak. Megválasztják többek között az áprilisban országgyűlési mandátumot szerző jobbikos Rig Lajos utódját Tapolcán, és eldől, melyik pártnak lesz többsége a tapolcai képviselő-testületben.

MTI Itthon

Eloltották a gigatüzet Tapolcán

Eloltották a tüzet Tapolcán, az utómunkálatok még tartanak – közölte szombaton a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

M. László Ferenc Itthon

Orbán már tavaly "átadta", pedig még az alapkövet se tették le

Vontatottan halad a miniszterelnök által is kiemelt projektként kezelt építkezés a mentőszolgálatnál. Bár az eredeti tervek szerint tavaly augusztusban át kellett volna adni 22 új mentőállomást, van olyan kisváros, ahol csak idén nyáron rakták le az alapkövet. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) állítja, október 31-ig minden állomás elkészül. Egy birtokunkba került dokumentum szerint több településen pótmunkákat rendeltek el, másutt épphogy aláírták a szerződést a tervezővel.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk