Mizsur András Itthon

Pukli kiugrásával még jól is járhat a Tanítanék mozgalom

A Kétfarkú Kutya Pártéhoz hasonló szerveződéssel ellensúlyozhatja a Tanítanék mozgalom, hogy a Teleki Blanka igazgatójának kilépésével elveszítette legismertebb arcát. Október 23-án lehet az első főpróbája annak, hogy meddig tart ki a népszavazási kampányban látott civil aktivitás.

MTI Itthon

Orbán szerint nem hibáztak a magyar hatóságok a 200 ezer SIM-kártya ügyében

A miniszterelnök szerint ami a határ lezárása előtt történt, az nem Magyarország felelőssége. A Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában azt is elmondta Orbán, hogy hétfőn nyújtja be a miniszterelnök a kvótareferendummal összefüggő alaptörvény-módosítást az Országgyűlésnek. A Népszabadságról nem kérdezték a szombaton felvett műsorban.

hvg.hu Itthon

"Tényleg leerőszakolják a nőket? Ilyenek mondjuk Tiszabőn is vannak"

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabőn mindenki nemmel szavazott a néspzavazáson, egyetlen érvénytelen vagy igen szavazat sem volt, 80 százalékos részvétel mellett. A Népszabadság helyszíni riportja alapján azonban a helyiek nem pontosan tudják ki ellen kellett megvédeniük a települést.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Navracsics kicsit helyretette a dolgokat kvótaügyben

Navracsics Tibor azt mondta, Brüsszel eddig sem üzent vissza, és nem is fog bosszút állni a kvótanépszavazásért, aminek ráadásul hatása sem lesz az uniós jogra. Kényszerbetelepítés meg eddig sem volt.

Gergely Zsófia Itthon

A Kúria elé kerül az elgáncsolt olimpiai népszavazás

Nem nyugszik bele a Nemzeti Választási Bizottság elutasító döntésébe az olimpiai népszavazás kezdeményezője: bíróság előtt harcol tovább azért, hogy az ország véleményt nyilváníthasson a kérdésben. Mivel Budapest lenne a házigazda, fővárosi vonalon is próbálkozik, és itt jelenleg nyerésre áll a voksolás ügye.

Juhász Gábor Itthon

HVG: A bukás

Elsöpör-e valakit a népszavazás kudarca? És Rogán Antal politikai pályáját megtöri a helikopterezés? Lehet, hogy ez újabb esély az amúgy szinte észrevétlenül mind fontosabbá váló Varga Mihálynak? A többi között ezekkel a kérdésekkel is foglalkozik az e heti HVG. Juhász Gábor vezető szerkesztő szubjektív lapajánlója.

Gergely Zsófia Itthon

Elmeszelte az NVB az olimpiai népszavazást

Elutasította a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén azt az országos népszavazási kezdeményezést, amit Erdélyi Katalin, az Átlátszó újságírója nyújtott be.

Bihari Ádám Itthon

Vona: Egy vesztes miniszterelnök tárgyal majd Brüsszelben

A Jobbik részt akar venni az alkotmányozásban, de szerintük új egység helyett új megosztottságról beszélhetünk. Az alaptörvény-módosítást alighanem megszavazzák, bár erre egyértelmű választ nem adott a pártelnök.

MTI / hvg.hu Itthon

Német lap: Orbán heccpropagandával borította el az országot

A német Süddeutsche Zeitung is foglalkozott szerdai számában a magyarországi kvótareferendummal és a letelepedési kötvényekkel. A lap munkatársa szerint „politikai érettséget” mutat az, hogy a választók többsége nem ment el szavazni vasárnap.

1 2 3 4 5 6 7
46
A címlapról ajánljuk