Bejelentkezés  

Újabb szakadár köztársaságot kiáltottak ki Ukrajnában

Újabb szakadár köztársaságot kiáltottak ki Ukrajnában

Máris kikiáltották a Donyecki Népköztársaságot a ukrán biztonsági szolgálat helyi épületét megrohamozó tüntetők. Legkésőbb május 11-ig népszavazást tartanak az Orosz Föderációhoz való csatlakozásról.

hvg.hu

Fontos népszazással kötik össze az EP-választást Krakkóban

Május 25-én népszavazással döntenek a krakkóiak arról, hogy a város továbbra is pályázzon-e a 2022-es téli olimpia megrendezésére – jelentette be szerdán Jacek Majchrowski polgármester. A voksolást együtt tartják az európai parlamenti választással.

Népszavazásra készülnek a krími tatárok

A Krím félsziget státusával kapcsolatban szeretnék kifejezni akaratukat az őslakos krími tatárok, ezért népszavazárt készítenek elő.

MTI

Népszavazást követelnek Donyeckben az orosz csatlakozásról

Több mint ötezer oroszbarát tüntető követelte szombaton az Ukrajna keleti részén lévő nagyváros, Donyeck utcáin, hogy írjanak ki népszavazást az Orosz Föderációhoz történő esetleges csatlakozásról.

MTI

Putyin aláírta a Krímet független államként elismerő rendeletet

Putyin aláírta a Krímet független államként elismerő rendeletet

Hétfőn a krími parlament függetlenségi nyilatkozatot fogadott el, az orosz elnök pedig Moszkvában szentesítette a vasárnapi népszavazás eredményét. Putyin rendelete az első lépésnek tűnik a Krímnek az Oroszországi Föderációba történő integrációja felé.

MTI

Putyin: megtartják a krími népszavazást vasárnap

Putyin: megtartják a krími népszavazást vasárnap

A vasárnap esedékes krími népszavazás összhangban áll a nemzetközi joggal - jelentette ki pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki elutasította a vádat, miszerint a Krím félsziget hovatartozásáról szóló népszavazás illegális lenne.

MTI

Pénteken dönt a duma Krím annektálásáról

Pénteken dönt a moszkvai alsóház, vasárnap meg népszavazást tartanak az autonóm köztársaság Oroszországhoz való csatlakozásáról.

MTI

A krími oroszok meghívták az EBESZ-t a népszavazásra

Szerhij Akszjonov krími miniszterelnök szerint az EBESZ-megfigyelőket beengedik a népszavazásra, amely "maximálisan nyitott lesz".

MTI

Kijev: nem reális a krími népszavazás

Nem reális és nem legitim a március 16-ra kitűzött népszavazás a Krím félsziget jogállásáról a kijevi Központi Választási Bizottság (CVK) alelnöke szerint.

MTI

Sean Connery belevetette magát a politikába

Sean Connery belevetette magát a politikába

A 83 éves színész, James Bond és Baskerville-i Vilmos megformálója a skót függetlenségi törekvések szószólójává vált.

MTI

Nem adják fel Bajnaiék, népszavazást akarnak Paksról

Az Együtt-PM Szövetség csütörtökön felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához a Paks 2. tervének népszavazásra bocsátásával kapcsolatban.

hvg.hu

Spanyol kormányfő: illegális népszavazást terveznek Katalónia függetlenségéről

"Illegális", ezért nem tartható meg a Katalónia függetlenségéről november 9-re tervezett népszavazás – mondta kedden Mariano Rajoy spanyol kormányfő a képviselőházban.

MTI

Lesöpörte a spanyol parlament a katalán népszavazási indítványt

A spanyol parlament túlnyomó többséggel elutasította csütörtökön, hogy népszavazást tartsanak Katalónia kiválásáról Spanyolországból.

MTI

A Moody's is aggódik a svájci bevándorláskorlátozás miatt

A bevándorlás korlátozása valószínűleg hatással lesz Svájc növekedési potenciáljára, általános gazdasági erejére és vagyoni jólétére - írta elemzésében a hitelminősítő.

MTI

Megint visszapattant a népszavazás, de Jávorék továbbmennek

Az Együtt-PM nem fogadja el a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) azon döntését, amelyikben a testület elutasította az atomerőművi blokkok építése ügyében tett népszavazási kérdésük hitelesítését, ezért a választási szövetség a Kúriához fordul jogorvoslatért – jelentette be Jávor Benedek.

MTI

Paks 2.: népszavazás itt nagyon nem lesz

Az NVB hétfői ülésén elutasította Jávor Benedek és Szigetvári Viktor közös népszavazási kérdésének hitelesítését az alaptörvényre hivatkozva, amelynek rendelkezése szerint nem lehet országos népszavazást tartani nemzetközi szerződésbe foglalt kötelezettségről.

MTI

Skótok, nem fontozhattok!

Skótok, nem fontozhattok!

A brit pénzügyminiszter arra figyelmeztette Skóciát, hogy ha ügy döntenek, hogy elszakadnak az Egyesült Királyságtól, akkor a fontnak is búcsút mondhatnak. A skót első miniszter blöffnek nevezte a kijelentést.

hvg.hu

Szakértő: Svájc továbbra is hívja azokat a munkavállalókat, akikre szüksége van

Továbbra is mindenképpen beengedi, sőt hívja Svájc azokat a munkavállalókat, akikre szüksége van, a többieket azonban igyekszik távol tartani - mondta Kőrösi István, a Magyar Tudományos Akadémia tudományos főmunkatársa a vasárnapi svájci népszavazással kapcsolatban.

MTI

Svájci államfő: "semmi sem változik meg azonnal"

Didier Burkhalter, a Svájci Államszövetség elnöke a személyek szabad mozgására vonatkozó eddigi gyakorlat folytatásáról biztosította az országban élő külföldi állampolgárokat szerdán, néhány nappal a bevándorlás korlátozásáról döntő svájci népszavazás után.

MTI

Fitch: bajba kerülhet Svájc, ha rosszban van az EU-val

Az EU-állampolgárok bevándorlásának korlátozásáról megtartott svájci népszavazás nyomán növekedtek a bizonytalanságok a svájci gazdaság jövőbeni pályájával kapcsolatban, és Svájc államadós-megítélésének is árthat, ha az ország konfliktusba keveredik az Európai Unióval - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett állásfoglalásában.

MTI
12321

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X