Gomperz Tamás Itthon

Orbán, az álmok mészárosa

Volt egy álma azoknak is, akik 2010-ben a Fideszre voksoltak, és többnyire nem az volt, hogy a Fidesz lesz az Új MSZMP.

hvg.hu Itthon

Lázár: "a népszavazással az ország magát égetné"

A kancelláriaminiszter jól megindokolta, miért nem dönthet a nép, majd kijelentette, hogy szerinte belátható időn belül Magyarország nem fog olimpiát rendezni, vagyis elég valószínűtlen a Budapest 2028.

MTI Itthon

Algyőn sem lesz helyi népszavazás

Egy vegyi üzem építéséről kérdezték volna meg az embereket, itt a Fidesz is támogatta a kezdeményezést, de a befektető végül elállt a beruházástól.

Mizsur András Itthon

Színjáték volt az olimpiáról szóló vita, már előtte eldöntötték a pályázat visszavonását

A Fővárosi Közgyűlés szerda délelőtti ülésén még az olimpiai álmok elúszásáról beszélt Fürjes Balázs, a budapesti pályázat vezetője, néhány órával később a Corvinus Egyetem közönsége előtt kellett védenie a fővárosi olimpia tervét. Ekkor érkezett a hír, hogy visszavonják a pályázatot. A Momentum vezetője szerint becsapták az embereket.

hvg.hu Itthon

Tudta? Mi voltunk a legesélyesebbek, mégis elszállt az olimpia

Áttekinteni a helyzetet - ezt a feladatot adta hivatalos bejelentés szerint Orbán Viktor a főpolgármesternek. Erre a Fővárosi Közgyűlés a nyilvánosság előtt sort is kerített, míg a kormány a maga feladatát zárt ajtók mögött intézi majd. Kollégánk ott volt a városházán, és figyelte, ki hogyan oldaná meg a helyzetet a kormányoldalon, illetve az olimpia kapcsán változó állásponton lévő ellenzék részéről.

Mizsur András Itthon

Olimpia 2024: Balónál egy politikus sem vállalta a vitát a Momentummal

Ritka pillanatnak lehettek szemtanúi, akik kedd este megnézték az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorát: először vitáztak nyilvánosan a budapesti olimpiai pályázatról. Mégis hiányérzetünk maradt, mert a valódi döntéshozók helyett a Budapesti Olimpiáért Mozgalom elnöke próbálta védeni a pályázatot.

hvg.hu Itthon

Borkai: Évtizedekre elveszhet minden esély egy budapesti olimpiára

Nem a Magyar Olimpiai Bizottságnak kell visszavonnia az olimpiai pályázatot – állította kedd délelőtti sajtótájékoztatóján a szervezet elnöke. Borkai Zsolt hangsúlyozta, hogy a MOB a kandidálásnak csak az egyik "lába", de ha a főváros visszalép, a bizottság tudomásul veszi azt. Borkai még bízik a csodában, szerinte jó úton haladt a pályázat és a nemzeti egység, ám a pártpolitika mindent elrontott.

Fekete Norbert Itthon

Olimpia: Nehogy már egy maroknyi budapesti döntsön! – Videó

Kormánypárti képviselők magyarázták meg a hvg.hu-nak, miért nem kell a Momentum Mozgalom sikeres aláírásgyűjtése után népszavazást kiírni a budapesti olimpiai pályázatról. Az is kiderült a politikusok válaszaiból, hogy az aláírásgyűjtők Párizs és Los Angeles fizetett emberei, akik pedig támogatták a NOlimpia kampányt, azok meg lettek vezetve.

MTI Itthon

Most már a BOM is akarja az olimpiai népszavazást

A Budapesti Olimpiáért Mozgalom közleményben tudatta: továbbra is megrendezhetőnek tartják az olimpiát, és "a politikai egységhez visszavezető út" egy népszavazás lehet. Ha nem jön össze 2024-re, rástartolunk 2028-ra – írták.

1 2 3 4 5 6 7
51
A címlapról ajánljuk