Nem tetszik a görög népszavazás az osztrák kancellárnak

Az osztrák kancellár bírálta a tervezett görög népszavazást. Werner Faymann szerint még van egy esélye Görögországnak a helyzet rendezésére, mindenesetre a görög kormánynak be kell tartania a feltételeket - olvasható a Die Presse című osztrák napilap hétfői számában.

MTI

Nem lesz népszavazás a nemzeti konzultáció kérdéseiből

Az NVB egyhangú döntésekkel arra hivatkozva tagadta meg az aláírásgyűjtő ívek hitelesítését, hogy a kérdések nem az Országgyűlés hatáskörébe tartoznak, és azokat véleményfelmérés céljából fogalmazták meg. A népszavazási kérdések hitelesítését az Együtt politikusa kérte.

MTI

Felmérés: a britek kétharmada az EU-ban maradna

A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint a britek kétharmada azt szeretné, hogy Nagy-Britannia az Európai Unió tagja maradjon. A brit EU-tagság támogatottsága negyedszázada nem volt ilyen magas.

MTI

Népszavazással egyszerűsítenék a népszavazást Horvátországban

Horvátországban a népszavazásról akarnak népszavazást tartani.

MTI

A luxemburgiak nem adnak szavazati jogot a külföldieknek

Erről döntött a mai népszavazás.

MTI

Kötelező gazdasági kamarai tagság: Indulhat az aláírásgyűjtés a népszavazásért

Megkezdődhet az aláírásgyűjtés a kötelező gazdasági kamarai tagságról szóló népszavazási kezdeményezéshez, miután csütörtökön jogerőre emelkedett a kérdés hitelesítéséről hozott választási bizottsági határozat.

A választási bizottságot hecceli az Együtt a nemzeti konzultációval

Az Együtt arra kíváncsi, hogy a Nemzeti Választási Bizottság átengedi-e népszavazási kezdeményezésként a nemzeti konzultáció kérdéseit.

MTI

"Az emberiség veresége a melegházasság legalizálása Írországban"

Pietro Parolin bíboros, Vatikán második embere fakadt ki kedden a hétvégi írországi népszavazás eredményével kapcsolatban. Az egyháznak tudomásul kell venni a valóságot – mondta –, de akkor is meg kell tenniük mindent a család védelméért.

MTI

Írország történelmet írt: igen a melegházasságra

Írország történelmet írt: igen a melegházasságra

Hivatalosan is kimondták, győztek az igenek, engedélyezni kell az azonos neműek házasságát.

hvg.hu

Orbán is leszavazott a Normafáról

Orbán is leszavazott a Normafáról

A miniszterelnök szerint az egységről fog szólni a Normafa területének rendezéséről szóló helyi népszavazás sikere.

hvg.hu

Színjáték vagy példaértékű kompromisszum? - Ma népszavaznak a Normafáról

Színjáték vagy példaértékű kompromisszum? - Ma népszavaznak a Normafáról

Az LMP arra buzdít, hogy a választóik ne vegyenek részt a Normafa megújulásáról szóló vasárnapi népszavazáson, a Jobbik szerint az önkormányzat által javasolt fejlesztések nem átláthatóak. Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester viszont hangsúlyozta, hogy civil szervezetek, ellenzéki pártok érveinek hatására sok mindent módosítottak, és egy kompromisszumos javaslat jött létre.

hvg.hu
Hirdetés

Vonát sokkolta, hogy az oroszok neonáci pártként állították be

Vona Gábor legszívesebben népszavazásra bocsátaná az Unió migrációs-kvóta tervezetét, mert szerinte nincs arra garancia, hogy Magyarország jól járna vele. Az sem tetszik neki, hogy az orosz külügyminisztérium neonáci pártként utalt a Jobbikra.

hvg.hu

Átengedett egy MSZP-s népszavazási kérdést az NVB

Átengedett egy MSZP-s népszavazási kérdést az NVB

A Nemzeti Választási Bizottság az MSZP-nek a vasárnapi munka bérpótlékáról szóló népszavazási kezdeményezését hitelesítette, de a boltzár eltörléséről szóló népszavazásról még nem döntöttek.

hvg.hu

Cameron már jövőre EU-népszavazást akar

Cameron már jövőre EU-népszavazást akar

Keddi brit sajtóértesülések szerint David Cameron miniszterelnök a 2017-es határidő előtt egy évvel, már jövőre szeretné kiírni a népszavazást arról, hogy Nagy-Britannia az Európai Unió tagja maradjon-e.

MTI
Hirdetés

Zöld utat kapott a népszavazási terv a rokonok vagyonnyilatkozatairól

Egy újabb "rendszerbontó" civil népszavazási kezdeményezést hitelesített szerdán a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Ez azt jelenti, hogy a civilek által a március 15-ei demonstráción bejelentett 19 kezdeményezés közül háromban lehet népszavazást tartani, ha a Kúria másként nem dönt.

MTI

Tony Blair: Káoszhoz vezethet a népszavazás az EU-tagságról

Tony Blair szerint gazdasági káosszal fenyegeti Nagy-Britanniát a kormányzó Konzervatív Párt által a brit EU-tagság sorsáról tervezett népszavazás.

MTI

Lesöpörték a március 15-i tüntetők "rendszerbontó" népszavazási terveit

Hét „rendszerbontó” civil népszavazási kezdeményezés hitelesítését utasította el hétfői ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Ez azt jelenti, hogy egyelőre csak abban a két kérdésben – a tankötelezettségről és a gazdasági kamarai hozzájárulási díj fizetéséről szólóban - lehet népszavazást tartani, amit a testület a legutóbbi ülésén fogadott el.

MTI

Az EU-népszavazás sorsa is eldőlhet a májusi brit választásokon

David Cameron brit miniszterelnök megerősítette, hogy Nagy-Britanniában két éven belül népszavazást tartanak az EU-tagságról, ha hivatalban maradhat a május 7-ei parlamenti választások után. Ed Miliband, az ellenzéki Munkáspárt vezetője, Cameron első számú kihívója ugyanakkor azt ígérte, hogy nem lesz népszavazás, ha ő alakíthat kormányt májusban.

MTI

Marine Le Pen népszavazást tartana az EU-ból kilépésről

Marine Le Pen, a szélsőjobboldali Nemzeti Front elnöke az EU-ból való kilépésről rendezne népszavazást Franciaországban, ha megnyerné a két év múlva esedékes elnökválasztást. A pártelnök a Mega görög tévének nyilatkozva mondta ezt kedden.

MTI

Lázár állítólag a vasárnapi zárva tartás bukásáról beszélt

Lázár állítólag a vasárnapi zárva tartás bukásáról beszélt

A Népszava szerint egy bizalmas találkozón arról beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy ha lesz népszavazás a vasárnapi zárva tartásról, azt a Fidesz el fogja veszíteni. A Miniszterelnökség később kitalációnak minősítette a beszámolót.

hvg.hu
Hirdetés
12325

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X