Népszabadság: Gondok az állami mobilszolgáltatóval

Népszabadság: Gondok az állami mobilszolgáltatóval

A közbeszerzés nélkül eddig 12,8 milliárdot költő állami MVM Net gondokkal küzd, ugyanis a teszthálózatot biztosító Alcatel-Lucent leszerelte adóvevő egységeit, így veszélybe kerülhet a korábban aláírt frekvenciaszerződés is. Csúszások miatt már többször megbírágolták a céget, most több foroghat kockán.

hvg.hu

Népszavazást szeretne a CÖF minden EU-államban

Országonkénti véleménynyilvánító népszavazást vagy népi konzultációkat javasol az uniós országokban a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) a menekülthelyzet kezeléséről, a szervezet erről nyílt levelet írt mind a 28 tagállam miniszterelnökének.

MTI

Nagy-Britannia most kilépne az EU-ból

Ha most rendeznék Nagy-Britanniában az uniós tagságról szóló népszavazást, akkor a többség a kilépésre szavazna. A népszavazást azonban nem most tervezik megrendezni, hanem az elkövetkező két évben.

MTI

Budapesti olimpia: lassan a testtel, népszavazást akar a többség a gigantikus pénzköltésről

Budapesti olimpia: lassan a testtel, népszavazást akar a többség a gigantikus pénzköltésről

A számok azt mutatják, mintha csökkenne a hazai olimpiarendezés támogatóink száma.

Népszavazást javasol a lengyel elnök az euró bevezetéséről

Lengyelországnak népszavazással kell megerősítenie a döntést az euró bevezetéséről – ezt mondta Andrzej Duda köztársasági elnök a kis-lengyelországi vajdaság Krynica városában rendezett gazdasági fórumon.

MTI

Nem érdekelte a lengyeleket a népszavazás

Érvénytelen a vasárnapi lengyelországi népszavazás az országos választási bizottság (PKW) oldalán hétfő reggel közölt részleges eredmények szerint, a szavazásra jogosultak csupán 7,48 százaléka járult urnákhoz.

MTI

Kirostálta a Kúria a várólistákról szóló népszavazási kérdést

Mégsem lehet népszavazást tartani a várólisták lerövidítéséről, mert a Kúria megtagadta a kérdés hitelesítését. A kezdeményezés a civilek rendszerbontó népszavazási kérdései közé tartozott.

MTI

Olimpia 2024: masszív támogatásra számítanak a szervezők Hamburgban

Olimpia 2024: masszív támogatásra számítanak a szervezők Hamburgban

Körülbelül 70 százalékos lakossági támogatottságra számít a 2024-es olimpia rendezésére pályázni szándékozó Hamburg sporttanácsának elnöke.

MTI

Az aláírások egyötöde már megvan a Férfiak 40 népszavazáshoz

A novemberig szükséges 200 ezer aláírásból eddig körülbelül 30-40 ezer gyűlt össze.

MTI

Mi a kérdés?

Mi a kérdés?

A népszavazás igenis fájhat az Orbán-rezsimnek. Nem várhatunk a csodafegyverre. Válasz Seres László írására.

Bős lakói szavaztak: nem akarnak menekülttábort

A népszavazáson a résztvevők 96 százaléka elutasította a menekülttábor újranyitását. A vokoslás azonban nem ügydöntő.

MTI

Nyugdíj: a nők40 győzelemhez segítette őket, a férfiak40 miatt prüszkölnek Orbánék

Nyugdíj: a nők40 győzelemhez segítette őket, a férfiak40 miatt prüszkölnek Orbánék

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára riogat azzal, hogy milyen súlyos következményei lennének, ha a férfiak is elmehetnének 40 év szolgálati idő után nyugdíjba. Ez nagyon más, mint az, amivel a Fidesz a 2010-es választás előtt kampányolt – nagyjából ez a lényege az államtitkár érvének.

A radikális skótok nem adják fel, el akarnak szakadni az Egyesült Királyságtól

Alex Salmond volt skót miniszterelnök szerint "elengedhetetlen", hogy Skócia ismét népszavazást tartson függetlenségéről.

MTI

Jövőre jön a nagy brit EU-teszt

David Cameron brit miniszterelnök jövő nyárra szeretné kiírni a brit EU-tagság sorsáról tervezett népszavazást egy vasárnapi brit lapértesülés szerint.

MTI

Seres: Feloszlassuk-e a Munkásőrséget?

Seres: Feloszlassuk-e a Munkásőrséget?

Négy ilyen kérdésnél mi számíthat sikernek? Hogyan lehetne erre bármit felépíteni? A Fidesz ostoba és kártékony, de átgondolt „szociális népszavazása”, az igen, az fel volt építve. De ez?

Népszavazáson akarják elutasítani a bősi menekülttábor újranyitását

Szlovákia megállapodott Ausztriával, hogy ötszáz migránst vesznek át, a bősiek azonban hevesen tiltakoznak az ötlet ellen arra hivatkozva, hogy korábban is problémák voltak a táborlakókkal. Egy magyar párt vezetője szerint igazságtalan, hogy a menekülteket jórészt magyarok lakta területeken helyezik el.

MTI

Vasárnapi boltzár: botrányos ülésen söpört le az NVB több népszavazási kezdeményezést

Vasárnapi boltzár: botrányos ülésen söpört le az NVB több népszavazási kezdeményezést

Az MSZP-s kezdeményezést és a "rendszerbontó népszavazást" hátrasorolta a választási bizottság, így a Wodicska Zoltánhoz fűződő népszavazási kezdeményezés maradt az érvényes. Azonban azt is lesöpörték, mert a kérdést úgy tették fel, hogy nem volt egyértelmű. Az NVB MSZP-s delegáltját mindjárt az ülés elején kizárták a döntésből, és sokat vitatkoztak azon is, hogy kinek a népszavazási kérdése érkezett a legkorábban. Az ülés vége felé hangos szóváltás kerekedett, és az MSZP-s kezdeményezőt kiküldték a teremből.

Megkezdődött az aláírásgyűjtés a férfiak nyugdíjkedvezményéért

Miskolcon kezdték meg az aláírásgyűjtést az érdekképviseletek azért, hogy a férfiak is elmehessenek nyugdíjba negyven év munkaviszony után, mint a nők. A kezdeményezők diszkriminációra hivatkoznak.

MTI

Olyan, mintha bevezetnék a 14. havi nyugdíjat

Olyan, mintha bevezetnék a 14. havi nyugdíjat

A Kúria zöldutat adott a szakszervezetek népszavazási kezdeményezésének, ami lehetővé tenné, hogy a férfiak is elmenjenek nyugdíjba 40 év szolgálati idő után. A kérdést eddig a Jobbik tartotta napirenden. A kormány nagyon nehéz helyzetbe kerülhet a következő országgyűlési választás előtt, ha a népszavazás sikerrel zárulna. Vagy a nőktől vennék el a kedvezményes jogot (és ezzel választókat veszítenének), vagy a költségvetés borulna fel.

Nyugdíjról szóló népszavazás jöhet

Nyugdíjról szóló népszavazás jöhet

Több szakszervezet támogatja a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáért indítványozott népszavazást, amit a Kúria engedélyezett, megváltoztatva ezzel a Nemzeti Választási Bizottság korábbi határozatát. Az elmúlt fél évben a Jobbik kampányolt ezzel a témával.

12327

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X