hvg.hu Világ

Renzi olasz kormányfő lemond a súlyos népszavazási vereség miatt

Televíziós beszédében közölte, vállalja a teljes felelősséget, ezért távozik tisztségéből. Az alkotmánymódosító népszavazáson a vártnál nagyobb arányban mondtak nemet Renzi kezdeményezésére. Ezzel talán még sosem volt válság elé néz az Európai Unió.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

A Brexit után most az olaszok törölhetik képen Európát

Rettegve várja Európa a hétvégi olaszországi népszavazást. Nem véletlenül: ha Matteo Renzi kormányfőnek nem sikerült meggyőznie a választókat, súlyos politikai és gazdasági válságot eredményezhet, amely az egész EU sorsára hatással lehet.

MTI Itthon

Megint nem lesz népszavazás a budapesti olimpiáról

Nem lesz a fővárosban népszavazás a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázatról, mivel a kezdeményező Erdélyi Katalin Krisztina a november 24-i határidőig nem vette át az aláírásgyűjtő íveket.

hvg.hu Vállalkozás

A kormány támogatja, az algyőiek viszont tartanak az új vegyi gyártól

Népszavazást tarthatnak jövő tavasszal a Csongrád megyei Algyőn az oda tervezett vegyi gyárról. Görög befektetők építenék fel az üzemet, de a pontos helyéről egyelőre nincs megállapodás. A kormány támogatja a beruházást, de az iskola melletti helyszínt nem. A helyiek is aggódnak miatta – írja a Délmagyarország.

hvg.hu Itthon

Elbukott a kormány alkotmánymódosítása - percről percre

Kedden délelőtt szavazott a parlament arról az alaptörvény-módosításáról, amelyet az egyébként érvénytelen kvótanépszavazás eredményére hivatkozva kezdeményezett a kormány. Az elfogadásához kétharmados többség kellett volna, de csak a kormánypártok szavaztak igennel.

MTI Itthon

Szijjártó: kedden kiderül ki akarja megvédeni Magyarországot

Európában "képmutatás" zajlik, Magyarországról azt mondják, hogy egy népszavazást használ fel egy közös európai ügy meggátolására, pedig semmilyen közös európai ügyről nincs szó, "Európa szándékos tönkretétele" nem európai ügy - hangoztatta vasárnap reggel a közrádióban Szijjártó Péter.

Windisch Judit Itthon

Elbukott alkotmánymódosítással még jobban is jár a Fidesz

Ha november 8-án módosítják az Alaptörvényt, pontot kell tenni egy sztori végére, amelyet a Fidesz valószínűleg inkább folytatna azzal, hogy a Jobbikot teszi meg bűnbaknak. Elemzők nem látnak olyan forgatókönyvet, amelyből a Fidesz itthon rosszul jöhetne ki.

Juhász Gábor HVG Hetilap

HVG: Prés alatt

Magyarországon 2015-ben 100 fővárosi nyomozásból csak 39 zárult sikerrel? Miért? Miért messze nem oly hatékony a nagy ígéretek és rapid döntések kormánya a bűnözés felszámolásában, mint például a sajtórendszer átgyúrásában? Vagy mint hűséges emberei – például a ma már mind többször államfőesélyesként emlegetett – Balog Zoltán karrierjének egyengetésében. A válaszokat megtalálja az e heti HVG-ben. Juhász Gábor szubjektív lapajánlója.

Mizsur András Itthon

Pukli kiugrásával még jól is járhat a Tanítanék mozgalom

A Kétfarkú Kutya Pártéhoz hasonló szerveződéssel ellensúlyozhatja a Tanítanék mozgalom, hogy a Teleki Blanka igazgatójának kilépésével elveszítette legismertebb arcát. Október 23-án lehet az első főpróbája annak, hogy meddig tart ki a népszavazási kampányban látott civil aktivitás.

1 2 3 4 5 6 7
47
A címlapról ajánljuk