MTI Világ

Népszavazást tarthatnak az EU-ból való kilépésről a csehek is

Nem kizárt, hogy Csehországban is népszavazást tarthatnak az ország európai uniós tagságáról. Az ellenzéki Úsvit párt javaslatát, miszerint a kérdést tűzzék napirendre, kedd este a képviselőház általános meglepetésre megszavazta - írja a Mladá Fronta Dnes című cseh napilap.

Tamás Gáspár Miklós Itthon

TGM: Zseniális idióták és idióta idióták

Amilyen idióta volt a boltbezárás, olyan zseniális a visszavonása, amely újra fényt derített arra, hogy Orbán miniszterelnök kormányzási képességei jelentéktelenek, ám taktikai tehetsége páratlan; illetve hogy az MSZP pusztán „politikai terméknek” tekinti baloldaliságát.

Bihari Ádám Itthon

Mivel tudja tovább kergetni a kormányt az ellenzék?

Das ist die Wunderwaffe, mein Kind – mondták feltartott kézzel a német katonák 1944 végén, mikor a fiatal magyar bakák kérdezték, hol van Hitler csodafegyvere. Ennél kicsit kevésbé defetista ötletekkel álltak elő vezető ellenzéki politikusok, mikor arról kérdeztük őket, mi lesz az új csodafegyver, mellyel pártjuk meghátrálásra kényszeríti a kormányt most, hogy a boltzár dobbantóját kihúzta alóluk a kormány. Az MSZP nyert, de tovább harcol, az LMP vidékről gyűjt muníciót, a DK pedig titkolózik.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Tóta W.: Ítél a nép

Nem a boltzár volt a tét, hanem a titok: hogy a nemzet már nem áll mögöttük.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor a Orbán Viktor akkora békát nyelt le, mint egy pláza

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: eltörlik a vasárnapi boltzárat, ettől meg olyan a politikai élet, mint egy pláza vasárnap délután; Orbán szerint nincs strómanja; Szepesi Niki is beszállt az uszodai vitába; brutális történetet tárt fel az ombudsman a Szent Imre kórházban, a budapesti brit nagykövet viszont ismét roppant aranyos volt.

Bihari Ádám Itthon

A pártok szerint óriási pofont került el a kormány

Nem tartják meglepőnek, a gyorsaságon mégis elképedtek a parlamenti pártok Rogán Antal hétfői, a vasárnapi boltzár megszüntetéséről szóló bejelentése után. A Jobbik szerint a kormány inkább int be a KDNP-nek, mint a választóknak. Az Együtt szerint a menekülteknek semmi közük a boltzárhoz. A DK saját sikerének tartja a boltzár eltörlését és a kormány vereségéről beszél. Mindeközben az ötletgazda KDNP szerint az ötlet igenis jó volt, a megvalósításért pedig nem vállalnak felelősséget.

Windisch Judit Itthon

Erdősiné: Mi a fenének hívott?

Miután a kormány bejelentette, hogy a vasárnapi boltzár visszavonását kezdeményezi, a hvg.hu felhívta Erdősi Lászlónét, aki kopaszok védelmében (azóta elbukott) népszavazást kezdeményezett az üzletek zárva tartásának megtartásáról.

hvg.hu Itthon

Már gyűjtik az aláírásokat a szocialisták – fotók

Egyebek mellett a Blaha Lujza téren és a Móricz Zsigmond körtéren gyűjtik a szocialisták Budapesten az aláírásokat a háromigenes népszavazási kezdeményezésükhöz. A hvg.hu úgy tudja: a reggeli órákban a háromból még csak két ívet lehetett aláírni, méghozzá a Gőgös Zoltán-féle földeladásos és a Kész Zoltán-féle állami bérplafonos ívet. A vasárnapi boltzárat érintő kérdés ívei hétfő délután érkezhetnek meg a gyűjtőpontokra.

hvg.hu Itthon

7 nap - 7 kérdés: Hallott már az Orbán-váltó népszavazásról?

Nemcsak úszókapitányi, de alpolgármesteri posztjáról is lemondott Kiss László - de hol is volt ő városvezető? És arra emlékszik, mivel érvelt Lázár János a nemierőszak-ügye miatt össztűz alá került edző mellett? Mészáros Lőrinc birodalma tovább bővült: tudja, hogy mivel? Az is megvan, hogy miért köszöntötték a héten Spiró Györgyöt? Töltse ki kvízünket, ellenőrizze, mi maradt meg az elmúlt hét hírcunamijából.

Mizsur András Itthon

Kormányinfó: Párizsból üdvözölte az újságírókat Orbán

A miniszterelnök pezsgőt is küldött volna a kormányinfón megjelent újságíróknak annak apropóján, hogy nyolc év után először ma nem tartozik Magyarország az IMF-nek. Összesen 4400 milliárd forintot fizetett vissza az ország, szerdán utalták el az utolsó 500 milliárdos részletet. Brüsszelben nyilvánosságra került az új kötelező betelepítési kvóta új javaslata, jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár vasárnapi boltzár ügyében azt üzente, hogy"hajrá MSZP!" Tudta, hogy fejlesztési politikában Európa legjobbjai vagyunk?

1 2 3 4 5 6 7
35
A címlapról ajánljuk