Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Nem lesz népszavazás a prostituáltakhoz járókról

Nem lesz népszavazás a prostituáltakhoz járókról

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) vasárnap esti ülésén nem hitelesítette azt a népszavazási kezdeményezést, amely szerint bűntettet követne el az, aki prostituált szexuális szolgáltatását igénybe veszi és ezt fél évig terjedő szabadságvesztéssel lehetne büntetni.

MTI

Rászálltak a hackerek Katalónia kormányzati szervereire

Túlterheléses támadások érték a katalán régió kormányzati szerveinek internetes rendszerét hétvégén, a Katalónia függetlenségéről tartott nem hivatalos népszavazás előkészületei és lebonyolítása alatt – mondta kedden Artur Mas katalán elnök.

MTI

A katalán szavazók 80 százaléka kiválna Spanyolországból

A katalán népszavazáson részt vevők négyötöde arra voksolt, hogy Katalónia váljon ki Spanyolországból, de a spanyol kormány törvénytelennek tartja a szimbolikus népszavazást.

MTI

Mégsem tudott méltóságteljes maradni a katalán választás

Alapvetően nyugodtan zajlott a spanyolországi Katalóniában az "alternatív" népszavazás, csupán szórványos rendbontásról számolt be késő délutánig a nem ügydöntő konzultációt figyelemmel kísérő sajtó.

MTI

A Jobbik szeretné, ha Orbán Viktor is internetezne

A nemzeti konzultációnak álcázott propaganda és Kubatov-listás adatgyűjtés helyett csak népszavazást tart elfogadhatónak a Jobbik az internetadó ügyében. A Fidesz azonban Alaptörvényben tiltotta meg azt ebben a kérdésben is, ezért lehet, hogy módosítani kell – írta közleményben a párt.

MTI-OS

A brit alsóház igent mondott az EU-tagságról szóló népszavazásra

Mivel az ellenzők nem vettek részt a szavazáson, az indítványt ellenszavazat nélkül fogadták el. A törvénytervezetet még a Lordok Házának is meg kell szavaznia, és egy hasonló javaslat korábban már elakadt a felsőházban.

MTI

Pokorni sokat engedett normafai terveiből – tavasszal lehet a népszavazás

Pokorni sokat engedett normafai terveiből – tavasszal lehet a népszavazás

A XII. kerület polgármesterét civilek kísérték el a Normafa szerdai bejárására. Az év végére kidolgozzák az átalakítás terveit, és azokról márciusban szavazhatnak a helyiek. Az biztos, hogy nemzetközi versenyek rendezésére alkalmas sípálya nem lesz.

MTI

Balhé van Barcelonában: tüntetnek a katalánok a népszavazás felfüggesztése miatt

A függetlenségért küzdő Katalán Nemzeti Kongresszus tüntetéseket hívott össze kedd estére Katalónia-szerte, miután az alkotmánybíróság hétfő este felfüggesztette a november 9-re kitűzött függetlenségi népszavazást. Barcelonában már kedden napközben elkezdődtek a tüntetések.

MTI

Balhé lesz Barcelonában? Felfüggesztették a katalánok függetlenségi népszavazását

A spanyol kormány kérésére az alkotmánybíróság megvizsgálta a függetlenségi népszavazás kérdését, és rendkívüli ülésen úgy döntöttek: törvénytelen a kezdeményezés. Pedig a katalán kormányfő már ki is hirdette a szavazás időpontját.

MTI

Befejezték a szavazást Skóciában, reggelre lehet eredmény

Véget ért csütörtök este a skóciai népszavazás, amelyen a skót választópolgárok arról dönthettek, hogy Skócia az Egyesült Királyság része maradjon-e, vagy függetlenné váljon. A szavazóhelyiségek hivatalosan helyi idő szerint 22 órakor zártak, bár a skót választási bizottság nem sokkal a határidő előtt bejelentette, hogy akik a zárás pillanatában még sorban álltak, leadhatják voksukat.

MTI

A spanyol kormány mindent bevetne a katalán népszavazás ellen

A spanyol kész azonnal lépni, ha a katalán parlament elfogadja a függetlenségi népszavazásról szóló törvényt, és a katalán elnök kihirdeti a referendum november 9-i összehívásáról szóló rendeletet – írta csütörtökön az El Mundo online kiadása.

MTI

Ez a népszavazás az egész világot megrengetheti

Ez a népszavazás az egész világot megrengetheti

Ma eldől, függetlenné válik-e Skócia. A közvélemény-kutatások szoros eredményt jeleznek, ugyanakkor az önálló skót államiságnak nemcsak lokális, és a brit gazdaság szempontjából lesznek komoly hatásai, de az EU és Kína is megérezheti. Milyen gazdasági hullámokat vethet globálisan is egy független Skócia?

hvg.hu

Skócia szavaz - Nagyítás-fotógaléria

Skócia szavaz - Nagyítás-fotógaléria

Skócia csütörtökön népszavazáson dönt arról, hogy önálló országgá váljon, vagy része maradjon Nagy-Britanniának. A történelmi jelentőségű népszavazáson mindössze egyetlen kérdést tesznek fel: "Független ország legyen-e Skócia?"

Tetőfokára hágott az izgalom a skótoknál a nagy nap előtt

Skóciát izgalom és aggodalom árasztotta el szerdán, a kampány utolsó napján, a csütörtöki függetlenségi népszavazás küszöbén - írta helyszíni jelentésében az AP amerikai hírügynökség.

MTI

Cameron "hideg verejtékben úszva" riad fel éjszaka Skócia miatt

A brit miniszterelnök interjút adott a Timesnak a skóciai függetlenségi népszavazás témájában. Demokratikus országot vezető politikusként döntött, amikor beleegyezett a skót függetlenségi népszavazás megtartásába, de ettől még tragédiának tartaná, ha Skócia elszakadna az Egyesült Királyságtól.

MTI

A nők tarthatják Skóciát az Egyesült Királyságban

A függetlenséget elvetők szűk többségét mutatják a csütörtöki skót népszavazás előtt elvégzett utolsó közvélemény-kutatások. Az adatokból kitűnik az is, hogy a brit uniót a női szavazók menthetik meg: a férfiak sokkal nagyobb arányban támogatják az elszakadást, mint a nők.

MTI

Az ész és a szív harca: elszakadnak-e Londontól a skótok?

Az ész és a szív harca: elszakadnak-e Londontól a skótok?

Kenyértörésre viszi az angolokkal a vitát Alex Salmond skót első miniszter arról, hogy 307 év után Skócia felmondja-e az uniót, s váljon-e újra függetlenné. A küzdelem ezúttal nem a csatatéren, hanem a szavazóurnáknál dől el, és roppant szoros. CSütörtökön szavaznak, előtte egy héttel pedig 51-49 százalék volt az állás a maradást támogatók javára. Ebből még bármi lehet.

Ezekről így biztosan nem lesz népszavazás

Két népszavazási kezdeményezést utasított el az NVI elnöke. Az egyik kérdés úgy szólt: Egyetért-e ön azzal, hogy a közjegyzői tevékenység kizárólag állami közszolgálati állás keretein belül legyen gyakorolható, a másik kérdés az volt: Egyetért-e ön azzal, hogy az önálló bírósági végrehajtói tevékenység kizárólag állami közszolgálati állás keretein belül legyen gyakorolható?

Svájc lecseréli unalmas himnuszát

Több mint kétszáz pályázat érkezett az új svájci himnuszra. Azért cserélik le a mostanit, mert sokaknak nem tetszik. Természetesen népszavazás útján döntenek majd róla.

MTI

Eltöröltetnék a szerb nyelvhasználatot Horvátországban

Horvát nacionalisták összegyűjtötték a szükséges számú aláírást ahhoz, hogy népszavazást kényszerítsenek ki az alkotmány által biztosított szerb nyelvhasználat eltörléséről.

MTI
12322

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X