MTI Világ

Idén biztosan nem lesz népszavazás Skócia függetlenségéről

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök egy interjúban "abszolút életfontosságú követelménynek" nevezte, hogy Skócia az EU belső piacán maradhasson a brit EU-tagság megszűnése után is, mivel szerinte ettől skóciai munkahelyek, beruházások, valamint az egész lakosság életszínvonala függ.

hvg.hu Világ

Renzi olasz kormányfő lemond a súlyos népszavazási vereség miatt

Televíziós beszédében közölte, vállalja a teljes felelősséget, ezért távozik tisztségéből. Az alkotmánymódosító népszavazáson a vártnál nagyobb arányban mondtak nemet Renzi kezdeményezésére. Ezzel talán még sosem volt válság elé néz az Európai Unió.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

A Brexit után most az olaszok törölhetik képen Európát

Rettegve várja Európa a hétvégi olaszországi népszavazást. Nem véletlenül: ha Matteo Renzi kormányfőnek nem sikerült meggyőznie a választókat, súlyos politikai és gazdasági válságot eredményezhet, amely az egész EU sorsára hatással lehet.

MTI Itthon

Megint nem lesz népszavazás a budapesti olimpiáról

Nem lesz a fővárosban népszavazás a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázatról, mivel a kezdeményező Erdélyi Katalin Krisztina a november 24-i határidőig nem vette át az aláírásgyűjtő íveket.

hvg.hu Vállalkozás

A kormány támogatja, az algyőiek viszont tartanak az új vegyi gyártól

Népszavazást tarthatnak jövő tavasszal a Csongrád megyei Algyőn az oda tervezett vegyi gyárról. Görög befektetők építenék fel az üzemet, de a pontos helyéről egyelőre nincs megállapodás. A kormány támogatja a beruházást, de az iskola melletti helyszínt nem. A helyiek is aggódnak miatta – írja a Délmagyarország.

hvg.hu Itthon

Elbukott a kormány alkotmánymódosítása - percről percre

Kedden délelőtt szavazott a parlament arról az alaptörvény-módosításáról, amelyet az egyébként érvénytelen kvótanépszavazás eredményére hivatkozva kezdeményezett a kormány. Az elfogadásához kétharmados többség kellett volna, de csak a kormánypártok szavaztak igennel.

1 2 3 4 5 6 7
47
A címlapról ajánljuk