MTI Világ

Az írek kivárnának az egyesüléssel

Írország valamikori egyesítése Észak-Írországgal az ország állampolgárainak elsőrendű érdeke, de amíg Nagy-Britannia a Európai Unióból történő kilépésről tárgyal, egy erről szóló referendum csak megosztottságot váltana ki - jelentette ki szombaton Charlie Flanagan ír külügyminiszter.

MTI Világ

Egy szlovák párt is kedvet kapott az EU-ból kilépésre

Jövő héttől egy Szlovákia Európai Unióból való kilépéséről szóló népszavazás kezdeményezéséhez gyűjt aláírásokat a Mi Szlovákiánk Néppárt (LSNS) - számolt be szombaton a párt vezetője, miközben Pozsony július elsején átveszi az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét.

hvg.hu Gazdaság

Videó: fújolták a Brexit-kampány vezető politikusát

A világ döbbenettel, egyes brit állampolgárok pedig felháborodással fogadták a Brexit-népszavazás végeredményét: Boris Johnson korábbi londoni polgármestert, a kilépéspárti kampány vezető arcát egyszerűen kifújolták az utcán.

hvg.hu Gazdaság

Cameron üzent a Nagy-Britanniában élő külföldieknek is

Nem lesznek azonnali változások az uniós tagországokban élő britek és a Nagy-Britanniában élő uniós állampolgárok életkörülményeiben – ezt is mondta a brit miniszterelnök péntek délelőtti nyilatkozatában, amelyben bejelentette lemondását.

hvg.hu Világ

Lemond David Cameron

A Brexit-döntés eredményének bejelentése után egy órával lemondott a brit miniszterelnök, októberre tette távozásának idejét.

hvg.hu Gazdaság

Eldőlt: Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból

Biztossá vált, hogy a britek úgy döntöttek, kilépnek az Európai Unióból. Az eredmény rácáfol a közvélemény-kutatások előrejelzéseire. David Cameron kormányfő hamarosan megszólal, egyre többen és többen beszélnek arról, hogy mennie kell.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Fájni fog a Brexit, de nem ott, ahol várnánk

Ha a britek kilépnek az EU-ból, annak mellékhatásait megszenvedheti a magyar gazdaság, akár hosszabb távon is. A forint, az autóipar, de még az uniós pénzcsap is sérülhet.

hvg.hu Gazdaság

A szörnyű merénylet végre kijózanítja a briteket?

A Jo Cox parlamenti képviselő elleni halálos merényletet követően készült első felmérés szerint három százalékpontos előnybe került az EU-ban maradást pártolók tábora. A merénylet előtt pont fordított volt az arány.

Kocsis Györgyi Gazdaság

Totálkár lehet a brit kilépésből

A szeizmográfusok érzékelik az erősödő morajlást a mélyben, de nem tudni, mekkora lesz a kivédhetetlen kataklizma által végzett pusztítás – rendre ide lyukadnak ki a Nagy-Britannia uniós tagságáról szóló június 23-ai népszavazás következményeinek előrejelzései. Akárhogy döntenek a britek, az európai integráció belső hatalmi pozíciói alapjaiban változhatnak meg, az új tagállamok szempontjából pedig bármelyik kimenet végzetesnek bizonyulhat.

MTI / hvg.hu Gazdaság

A Brexit mellett kampányol az egyik legnépszerűbb brit napilap

A The Sun kedden arra szólította fel a brit választókat, hogy az EU-tagságról jövő csütörtökre kiírt népszavazáson voksoljanak Nagy-Britannia kilépésére. A legújabb közvélemény-kutatások a távozást pártolók kisebb-nagyobb előnyét mutatja.

1 2 3 4 5 6 7
37
A címlapról ajánljuk