Orbán is leszavazott a Normafáról

Orbán is leszavazott a Normafáról

A miniszterelnök szerint az egységről fog szólni a Normafa területének rendezéséről szóló helyi népszavazás sikere.

hvg.hu

Színjáték vagy példaértékű kompromisszum? - Ma népszavaznak a Normafáról

Színjáték vagy példaértékű kompromisszum? - Ma népszavaznak a Normafáról

Az LMP arra buzdít, hogy a választóik ne vegyenek részt a Normafa megújulásáról szóló vasárnapi népszavazáson, a Jobbik szerint az önkormányzat által javasolt fejlesztések nem átláthatóak. Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester viszont hangsúlyozta, hogy civil szervezetek, ellenzéki pártok érveinek hatására sok mindent módosítottak, és egy kompromisszumos javaslat jött létre.

hvg.hu

Vonát sokkolta, hogy az oroszok neonáci pártként állították be

Vona Gábor legszívesebben népszavazásra bocsátaná az Unió migrációs-kvóta tervezetét, mert szerinte nincs arra garancia, hogy Magyarország jól járna vele. Az sem tetszik neki, hogy az orosz külügyminisztérium neonáci pártként utalt a Jobbikra.

hvg.hu

Átengedett egy MSZP-s népszavazási kérdést az NVB

Átengedett egy MSZP-s népszavazási kérdést az NVB

A Nemzeti Választási Bizottság az MSZP-nek a vasárnapi munka bérpótlékáról szóló népszavazási kezdeményezését hitelesítette, de a boltzár eltörléséről szóló népszavazásról még nem döntöttek.

hvg.hu

Cameron már jövőre EU-népszavazást akar

Cameron már jövőre EU-népszavazást akar

Keddi brit sajtóértesülések szerint David Cameron miniszterelnök a 2017-es határidő előtt egy évvel, már jövőre szeretné kiírni a népszavazást arról, hogy Nagy-Britannia az Európai Unió tagja maradjon-e.

MTI

Zöld utat kapott a népszavazási terv a rokonok vagyonnyilatkozatairól

Egy újabb "rendszerbontó" civil népszavazási kezdeményezést hitelesített szerdán a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Ez azt jelenti, hogy a civilek által a március 15-ei demonstráción bejelentett 19 kezdeményezés közül háromban lehet népszavazást tartani, ha a Kúria másként nem dönt.

MTI

Tony Blair: Káoszhoz vezethet a népszavazás az EU-tagságról

Tony Blair szerint gazdasági káosszal fenyegeti Nagy-Britanniát a kormányzó Konzervatív Párt által a brit EU-tagság sorsáról tervezett népszavazás.

MTI

Lesöpörték a március 15-i tüntetők "rendszerbontó" népszavazási terveit

Hét „rendszerbontó” civil népszavazási kezdeményezés hitelesítését utasította el hétfői ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Ez azt jelenti, hogy egyelőre csak abban a két kérdésben – a tankötelezettségről és a gazdasági kamarai hozzájárulási díj fizetéséről szólóban - lehet népszavazást tartani, amit a testület a legutóbbi ülésén fogadott el.

MTI

Az EU-népszavazás sorsa is eldőlhet a májusi brit választásokon

David Cameron brit miniszterelnök megerősítette, hogy Nagy-Britanniában két éven belül népszavazást tartanak az EU-tagságról, ha hivatalban maradhat a május 7-ei parlamenti választások után. Ed Miliband, az ellenzéki Munkáspárt vezetője, Cameron első számú kihívója ugyanakkor azt ígérte, hogy nem lesz népszavazás, ha ő alakíthat kormányt májusban.

MTI

Marine Le Pen népszavazást tartana az EU-ból kilépésről

Marine Le Pen, a szélsőjobboldali Nemzeti Front elnöke az EU-ból való kilépésről rendezne népszavazást Franciaországban, ha megnyerné a két év múlva esedékes elnökválasztást. A pártelnök a Mega görög tévének nyilatkozva mondta ezt kedden.

MTI

Lázár állítólag a vasárnapi zárva tartás bukásáról beszélt

Lázár állítólag a vasárnapi zárva tartás bukásáról beszélt

A Népszava szerint egy bizalmas találkozón arról beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy ha lesz népszavazás a vasárnapi zárva tartásról, azt a Fidesz el fogja veszíteni. A Miniszterelnökség később kitalációnak minősítette a beszámolót.

hvg.hu
Hirdetés

Sokat markol, keveset fog – az ellenzéki népszavazásról

Sokat markol, keveset fog – az ellenzéki népszavazásról

Tizenkilenc kérdéses népszavazással próbálnak irányt szabni az ellenzéki tüntetéseknek a szervezők. A kérdések többsége könnyen elbukhat a hitelesítési folyamaton, arról nem is beszélve, hogy a felvetett témák túl bonyolultak, és a tizenkilenc kérdés túl sok ahhoz, hogy azonosulni tudjanak az ügyekkel az emberek.

Videó: "Gyűlik a korszak gyúlékony mocska”

Videó: "Gyűlik a korszak gyúlékony mocska”

Több ezren demonstráltak a kormány ellen. A civilek bejelentették, egy 19 pontos népszavazási kezdeményezést indítanak az Orbán-rendszer meggyengítésére.

hvg.hu

Itt van a kormányellenes népszavazás 19 kérdése

Itt van a kormányellenes népszavazás 19 kérdése

19 kérdéses népszavazást jelentettek be a kormányellenes tüntetésen. A szervezők célja, hogy ezzel gyengítség az Orbán-rendszert. A kérdések azonban nagyon bonyolultnak tűnnek.

hvg.hu
Hirdetés

Visszadobták az előre hozott választásról szóló népszavazást

A kérdés olyan tárgykört érint, amelyben az alaptörvény értelmében nem lehet országos népszavazást tartani - indokolta egyhangú döntését a Nemzeti Választási Bizottság. Országos népszavazást csak az Országgyűlés hatáskörébe tartozó ügyben lehet kezdeményezni, a választások kitűzése viszont az államfő dolga. A kezdeményező 2016-ra szeretett volna előre hozott választást.

MTI

Máris fúrják a melegházasságot Szlovéniában

Egy szlovén civil szervezet egy hét alatt 80 ezer aláírást gyűjtött össze, hogy népszavazást kezdeményezzen a melegek házasságának és örökbefogadási jogának kérdésében – közölte a ljubljanai Delo napilap kedden.

MTI

Vasárnapi zárva tartás: Az OKSZ szerint pártpolitikai lépés lenne a népszavazás

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nem csatlakozik a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vasárnapi pihenőnappal kapcsolatos népszavazási kezdeményezéséhez.

MTI

Lesöpörték az előre hozott választásról szóló népszavazási ívet

Elutasította és nem terjeszti a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elé a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke a jövő évi előre hozott országgyűlési választásra vonatkozó országos népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívét, mivel az nem felelt meg a formai előírásoknak.

MTI

Változás lesz a népszavazási aláírásgyűjtő ívekben

Külön aláírásgyűjtő ívet kell benyújtania annak, aki határon túli magyaroktól is szeretne aláírásokat gyűjteni országos népszavazási kezdeményezéséhez. Az erről szóló igazságügyi miniszteri rendelet március 1-jén lép hatályba, és a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

MTI

Megtámadták a Normafáról szóló népszavazást

A XII. kerületi panaszos szerint nem egyértelmű a kérdés, amit a kerület népszavazásra bocsátana. Való igaz, hogy egy mindössze számmal feltüntetett határozat ismeretét várják el azoktól, akik ebben az ügyben az urnákhoz járulnának. A bíróság 30 napon belül bírálja el a panaszt.

MTI
Hirdetés
12325

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X