szerző:
hvg.hu

Lena Dunham évek óta küzdött az endometriózissal és a fájdalommal, 31 évesen most úgy döntött, egy hiszterektómiával megnyeri a háborút.

Teljes hiszterektómiára vállalkozott Lena Dunham, vagyis műtétileg eltávolították a méhét és a méhszáját is. A drasztikus beavatkozásra azért volt szükség, mert az endometriózisa elviselhetetlen és kezelhetetlen fájdalmakat okozott neki évek óta.

A 31 éves színésznő a Vogue márciusi számában írt a döntéséről. Éveken át bonyolult műtéteknek vetette alá magát, rengeteg terápiát kipróbált, de egyik sem használt. A hiszterektómia során ráadásul kiderült, hogy más orvosi problémák is álltak a fájdalom hátterében.

Dunham többször került már kórházba az endometriózis miatt. A méhe eltávolítása ellenére a színésznő szeretne majd gyereket, a béranyaságot és az örökbefogadást is lehetséges opcióként említette.  

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!