szerző:
T.S.

A katalán sztárszakács Ferran Adrià és a The Walt Disney Company közös projektjének első szellemi műve egy gyerekeknek szóló receptkönyv, küszöbön lévő megjelenését nagy érdeklődés előzi meg Spanyolországban.

Közel egy évvel ezelőtt jött létre az ismert séf – étterme, az El Bulli négyszer is a világ legjobbja volt – és az egyik legnagyobb nemzetközi média és szórakoztató-ipari társaság szövetsége arra, hogy több megjelenési formában (nyomtatott és digitális könyves, televíziós, internetes weboldalas) közelebb hozza a gyerekekhez a szakácsművészetet, az ételek elkészítésének mindennapi metódusát, elősegítse az egészséges étkezési szokások kialakulását. Ennek a tervnek a legelső, megvalósuló produktuma áprilisra megérkezik, a könyv címe: Te Cuento en la Cocina, vagyis A konyhában mesélek (kiadója a Beascoa).

©

Az öt éven felüli gyermekeknek ajánlott 296 oldalas szakácskönyv 60 receptet tartalmaz a kulinária egyik legnagyobb megújítójától. Állítólag egyszerű, de kreatív és varázslatos receptek, ideálisan az egész családnak. A mestert az ételleírások megalkotásában egyaránt inspirálták a  Disney-, a Marvel-, a Pixar- és a Star Wars-filmek és szereplőik. Ferran Adrià a legkedveltebb mese- és rajzfilmhősöket hívja közreműködőül, hogy segítsenek felfedezni a gyerekeknek mindazt, amit a gasztronómiáról tudniuk kell. Egyúttal inspirálja őket és a szüleiket, hogy a kiválasztott ételt a receptek alapján együtt készítsék el.

Az előzetes hírek szerint az április 15-én megjelenő könyv iránt óriási az érdeklődés, és várható, hogy az első kiadást elkapkodják.