szerző:
hvg.hu

A NAV korábbi elnöke felügyelőbizottsági tag lett a Simicska-Nyerges oligarchaduó agrárbirodalmának központi cégében, a Mezort Zrt.-ben.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal éléről nemrég lemondott Vida Ildikót még az első Orbán-kormány idején Simicska Lajos vitte magával az akkor még APEH-nek hívott adóhivatalba elnökhelyettesének, előtte pedig a Mahir-birodalomba vonta be.

A Mezort Zrt. az egész Északnyugat-Dunántúlra kiterjedő Simicska-féle agrárérdekeltségeket fogja össze, így a Sárvári Mezőgazdasági Zrt.-t, a Szombathelyi Tangazdaság Zrt.-t és a Lajta-Hanság Mezőgazdasági Zrt.-t. A három egykori állami gazdaságban összesen több mint 18 ezer hektáron termesztenek növényeket, de jelentős az állatállomány is, a mérlegben 4770 tehénről és 30 ezer hízósertésről adtak számot. A Mezort tavaly 1,7 milliárd forint árbevételt és 98 millió adózott eredményt mutatott ki, a tulajdonosoknak pedig102 millió osztalékot fizetett. A konszolidált mérleg alapján a saját tőke 16,7 milliárd, az árbevétel 9,8 milliárd, a nyereség pedig 1,6 milliárd volt.

A Mezort felügyelőbizottságában egyébként korábban is akadt illusztris személy: Tarlós István jelenlegi főpolgármester 2009 végéig ült az ellenőrző testületben.

A Mezort körüli ügyekről korábbi cikkeinkből tudhat meg további részleteket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!