szerző:
hvg.hu

Egy írásbeli kérdésre adott válaszban a Rogán vezette kabinetiroda államtitkára teljesen kizárta a szingliadó ötletét.

"Politikai hisztériakeltésnek" minősítette a szingliadó ötletét Dömötör Csaba, a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára egy írásbeli kérdésre adott válaszában.

Az MSZP-s képviselő Bangóné Borbély Ildikó, aki eredetileg Orbán Viktornak tette fel a kérdést, arra volt kíváncsi, hogy mennyiben osztja a miniszterelnök és a kormány a KDNP ifjúsági tagozata által vitára bocsátott ötleteket, vagyis a gyermekteleneket sújtó (szingli)adó, az abortusz korlátozásának ötletét, illetve hogy csak a legalább három gyerekes nők dolgozhassanak csak vezető beosztásban az állami szférában, a munkahelyekre pedig népesedési megbízottakat alkalmazzanak.

Dömötör Csaba válaszában azt írta, "egyetlen kormánypárt sem javasolt olyan intézkedéseket, mint amelyeket Ön írásbeli kérdésében említ. A szingliadó bármilyen emlegetése egyértelmű képtelenség, és csupán a politikai hisztériakeltés célját szolgálja". Hozzátette, a kormány adócsökkentést hajtott végre, ennek pedig mindenki örülhet, házasok és egyedülállók egyaránt.

A többi kérdésre nem tértek ki a válaszban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!