szerző:
hvg.hu

Négy- és ötcsillagos szállodákat is találni azon az új honlapon, amelyet a CIB Bank indított a korábbi években visszavett és most eladó ingatlanjainak bemutatására.

Jelentős érdeklődést tapasztalt a korábban visszavett kereskedelmi és ipari ingatlanjai iránt a CIB Bank, amely most új honlapot indított ezeknek az ingatlanoknak az eladására.

A lakások, irodák, ipari komplexumok és telkek mellett szállodákat is találni a kínálatban. A legtöbbet, 3,7 milliárdot a tóparti négycsillagos hotelért, a Velence Resort & Spa-ért szeretne kapni a CIB. Ezt a 184 szobás szállodát 2005-ben építették, hét medencéje és 300 fős konferenciakapacitása is van.

A vidéki szállodák között a tarcali ötcsillagos Andrássy Rezidencia Wine & Spáért 1,35 milliárdot kérnek, míg a bükfürdői négcsillagos Greenfield Hotel Golf & Spát közel 3,5 milliárdra tartják. Golfpályával együtt 1,5 milliárdért eladó a gödi Pólus Palace Hotel, amely szintén ötcsillagos, és kiemelkedik még a sorból a Mezőkövesd melletti Balneo Hotel Zsóri Termál & Wellness, amelyért 1,44 milliárdot szeretne kapni a bank.

©

Akadnak olcsóbb szállodák is, a balatonföldvári háromcsillagos Hotel Reált például már 265 millióért, a szintén három csillaggal rendelkező Thermal Hotel Garát pedig közel 540 millióért el lehet vinni. Budapesten eladó többek között a Hárshegyi úton álló négycsillagos Europa Hotel & Congress Center 1,3 milliárdért és a Cházár András utcában működő, szintén négycsillagos Lion's Garden Hotel 1,7 milliárdért is.

A CIB szerint a visszavett ingatlanok értékesítésével foglalkozó leányvállalata, a Recovery Zrt. az ingatlanpiac jelentős javulását tapasztalt az utóbbi időben. A legnépszerűbbnek eddig a fővárosban, illetve Pest megyében található ingatlanok bizonyultak, de jelentősen megnőtt az érdeklődés a vidéki régiókban is - tették hozzá.

Az új honlapon elérhető értékesítésre kínált ingatlanok összértéke egyébként eléri a 210 millió eurót.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!