szerző:
HVG
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az MKB Bank nagy titokban megvált műkincsgyűjteményétől. Hogy ki a vevő? Hát persze, hogy a nemzeti banki alapítványok! A különös akció hátteréről ír a HVG e heti száma.

Egy titokzatos árverésen új gazdára talált az MKB Bank műkincsgyűjteménye. A művek nem magántulajdonba kerültek, hanem a Matolcsy György vezette MNB alapítványai vásárolták meg azokat a hetilap információi szerint. A HVG friss számában más cikk is foglalkozik a jegybankkal, ugyanis kedden elfogadta a Ház az MNB-s titokszabályokat, így már a nyilvánosság elől elzárhatók az alapítványi ügyek, mintha nem közpénzekről lenne szó. Ezzel új lendületet kaphat a jegybanki vagyon kiszervezése alapítványokba, cégekbe.

Részletek a csütörtökön megjelenő HVG-ben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!