szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megszabták, milyen betűkkel, mekkora felületen, milyen színekkel kell a magánbankoknak is hirdetni a kormány reformjainak dicsőségét.

Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök szombaton megjelent miniszteri rendelete kimondja: „A  hitelintézet köteles a  családi otthonteremtési kedvezményre, illetve az  otthonteremtési kamattámogatásra vonatkozó reklámjaiban, hirdetéseiben a Függelékben meghatározott formai követelményeket, arculati elemeket és jelmondatokat alkalmazni.”

A függelék nemcsak azt szabja meg, hogy a zömmel magántulajdonban lévő pénzintézeteknek minden hirdetésüket „A magyar reformok működnek!” kormányjelszóval kell megjelentetniük, hanem azt, hogy e jelszónak pontosan milyen méretben, milyen színnel, milyen háttérrel kell szerepelnie az ügyfelek tájékoztatása érdekében a bankok által fizetett reklámokban.

©

Külön ábrákon mutatja be a tiltott változatokat, például nem szabad elhagyni az állami címert, eltérő színt használni, vagy megváltoztatni a jelszót tartalmazó téglalap arányait. A rendelet vasárnap lép hatályba.

Korábban a kormány már a közműszolgáltatókat is kötelezte arra, hogy számláikon tüntessék fel, mennyit takarít meg a fogyasztó a rezsicsökkentéssel. E mellett ott voltak a lépcsőházakban is kifüggesztett közösségi spótolásokról szóló listák is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!