szerző:
MTI

A Nestlé-cégcsoport diósgyőri gyára Új-Zélandra is exportál, egyebek mellett húsvéti csokifigurákat – közölte a társaság.

A miskolci cég a Nestlé egyetlen, kizárólag üreges csokoládéfigurák gyártására specializálódott üzeme, amelynek termékei Magyarország mellett 23 országban kerülnek piacra. A húsvéti ünnepekre itt készült csokinyuszik, csokicsibék és más figurák a világ több városában kerülnek a boltokba, idén már Új-Zélandon is.

A diósgyőri gyárban a Nestlé több mint 600 embert alkalmaz, az elmúlt évben négyezer tonnányi csokifigurát, közel 67 millió darabot állítottak itt elő, idén pedig Brazília, Ecuador és Japán mellett az Egyesült Államokból is komoly az érdeklődés a termékek iránt – közölték.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Nestlé Hungária Kft. a 2014-es lezárt üzleti évben 117,9 milliárd forint nettó árbevételt ért el, ami több mint 8 milliárd forinttal haladta meg az előző éves eredményét. A cég 2014-es adózott eredménye elérte a 2,55 milliárd forintot, ami közel 831 millió forinttal több, mint a 2013-as.

A Nestlé, a világ legnagyobb élelmiszer-ipari konszernje, idén februárban közölte, hogy a tavalyi adózott eredménye 9,07 milliárd svájci frankra csökkent a 2014. évi 14,46 milliárd frankról. A Nestlé az osztalékot részvényenként 2,25 frankra emelte a tavalyi 2,20 frankról. A cég a Nestlé Hungária Kft. révén van jelen Magyarországon.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!