szerző:
hvg.hu

A beszállítók és a bérgyártók még nem, de az Apple-üzletek és -adatközpontok már most is szinte kizárólag megújuló energiával üzemelnek. A cél: a "szinte" mihamarabbi eltüntetése.

A hétfői Apple-bejelentések kapcsán mindenki az új, kisebb, erősebb iPhone bűvöletébe került, pedig volna itt azért még egy fontos dolog: a cég globális működése ma már 93 százalékban megújuló energiából biztosított.

Az kisebb gikszer csupán a kijelentéssel, hogy mindebbe egyáltalán nem értendő bele a kínai gyártás egésze, de ettől még Lisa Jackson, a cég alelnöke büszkén mondhatta, hogy nincs már messze az Apple-től, hogy kizárólag zöldenergiával működjenek.

Az ezekről szóló hírt mindenki hallotta ...
©

Az üzletek és adatközpontok néhány év múlva el is érik ezt a szintet, ami azt tekintve, hogy az Apple jelenleg ezekkel 23 országban van jelen a világban, egyáltalán nem lebecsülendő eredmény.

Ehhez hozzáadódik az is, hogy a tavaly bemutatott iPhone 6s és 6s Plus 14-, illetve 16  százalékkal kevesebb energiát fogyaszt ugyanolyan felhasználási paraméterek mellett, mint az egy évvel korábbi modellek. Szóval: nem csak a nit, a mAh és megapixel számít.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!