szerző:
HVG

A jegybank korábbi elnöke elmondja, hogy miért állt be az eurót támogató népszavazási kísérlet mögé.

A HVG e heti száma interjút közöl Surányi György egyetemi tanárral, egykori jegybankelnökkel. Ebben Surányi azt mondja, azért támogatja az euró bevezetését előkészítő népszavazási kezdeményezést, mert annak technikai-pénzügyi feltételeit teljesíteni tudja az ország, és a közös valuta szükséges ahhoz, hogy ne szakadjon le az unió belső köreitől.

„A pénzügyi-gazdasági válság, az euróövezet krízise, a menekültek beözönlése, a Brexit, Donald Trump megválasztása együttesen és egyértelműen abba az irányba szorítják az Európai Uniót, hogy mélyítse a tagállamok együttműködését. Ebben a folyamatban az az ország, amelyik nem képes vagy nem hajlandó a belső körbe bekerülni, a perifériára szorulhat, vagy ténylegesen kimaradhat az Európai Unióból” – mondja Surányi György.

Az interjút a HVG e heti számában olvashatja.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!