szerző:
hvg.hu

Havonta több mint ezer forinttal alacsonyabb számlát ígér az E.On, mint amennyit az állami szolgáltatónál kell fizetni.

Az E.On öt százalékkal olcsóbban kínálja a gázt a lakossági fogyasztók egy körének, mint az állami szolgáltató – írta a Világgazdaság.

Az E.On havonta több mint ezer forinttal alacsonyabb számlát ígér, mint amennyit az állami NKM Földgázszolgáltató Zrt.-nél kell fizetni. A cég magyarázata egyszerű, miért tudja olcsóbban adni a gázt: nem hatóságilag szabályozott forrásból és árakon, hanem a szabadpiacon vásárolja a szénhidrogént. De nem mindenkinek járhat az olcsóbb gáz, az ajánlatot az átlagosan legalább 25 ezer forintos gázszámlájú ügyfeleiknek kínálják.

Ha változik az egyetemes szolgáltatás díja, akkor módosulhat az E.ON-nál elérhető árkedvezmény mértéke is. A szolgáltatás bizonyos elemei­nek változtatási jogát fenntartja a társaság, mert ezek saját hatáskörén kívül módosulhatnak. Ezek az elemek a gázdíjban lévő rendszerhasználati díjak, a szállított gázmennyiségre vonatkozó forgalmidíj-elemek és az alapdíj.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!