szerző:
MTI

Az évek óta megrendezett, hagyományos kötcsei találkozón, a jobboldali „értelmiségi holdudvar tagjainak” összejövetelén Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti kormányzásról tartott előadást: öt feladatot nevezett meg, többek között az új alkotmányt.

Öt feladatot nevezett meg Orbán Viktor a kötcsei találkozón. Ezek: az önkormányzati választás, amelynek „nem ígéretekről, hanem a valóságról kell szólnia”; a jövő évi költségvetés, amelynél fontos, hogy valós számokra épüljön; az új Széchenyi-terv, amely lehetőséget ad azoknak, akik eddig nem kaptak esélyt; az új alkotmány, amelyet 2011 tavaszán el kell fogadni, valamint Magyarország európai uniós elnöksége.

A szervezők nevében Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke korábban azt mondta: a "Nemzeti kormányzás" mottót viselő találkozón áttekintik a kormányzás eddigi tapasztalatait, a meghívott kormánytagoktól pedig előretekintést is kapnak a résztvevők.

Orbán Viktor Balog Zoltán társaságában érkezik a Dobozy-kúriához
©

A szombati rendezvényen Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter az államreformról, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a nemzeti vagyon védelméről, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pedig a magyar vidék jövőjéről beszélt. Jankovics Marcell, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke a magyar kultúra támogatását, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter pedig a nemzeti erőforrások megőrzésének kérdését és újraképezését járta körül.

Fónagy János beszélget egy résztvevővel
©

A kötcsei pikniket 2004 óta évente rendezik meg fideszes politikusok és a jobboldali értelmiségi holdudvar részvételével a Somogy megyei településen, ám a tanácskozások nem nyilvánosak. A meghívottak köréről a szervező alapítvány dönt. Az idén rendhagyó módon májusban is tartottak Kötcsén találkozót, ahol az elmúlt húsz év, illetve nyolc esztendő értékelése mellett az elkövetkező kormányzati ciklus teendőit tekintették át.

Pintér Sándor belügyminiszter megérkezik a találkozóra
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!