szerző:
hvg.hu

Négy, uzsora bűncselekménnyel gyanúsított személyt fogtak el Ózdon a rendőrök március 7-én. Az elfogottak mindegyikét előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság – tudatta a hvg.hu-val Szabó József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság szóvivője.

Azt követően, hogy tavaly novemberben Ózdon elfogtak négy uzsorást, a hitelfelvevők közül többen feljelentést tettek. Ennek köszönhetően összesen 12 emberre csaptak le a bevetési osztály munkatársai. Hétfőn további négy személyt fogtak el a lakásukon.

A hétfőn elfogottak egyike az Ózdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat tagja, B. E., míg a másik három személy a rokonságából került ki. A grémium elnöke, Berki Lajos elmondta, hogy a térségben egyre nagyobb a szegénység és hitelt már csak egymástól vehetnek fel a romák, mivel a bankok feltételrendszerének nem felelnek meg. A többség ugyanis semmiféle jövedelemmel nem rendelkezik. Hozzátette: a részleteket egyelőre nem ismeri, de az a tapasztalata, hogy az éhezés elől akár az adósságba menekülnek a családok. Azt viszont sajnálatosnak tartja, hogy egyesek visszaélnek a helyzettel és uzsorakamatra adnak kölcsönt.

A bíróság mindegyik gyanúsított esetében indokoltnak találta az előzetes letartóztatás elrendelését.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!