Schiffer távozik az LMP-frakció éléről

2012. január 14., szombat, 14:59 • Utolsó frissítés: 2012. január 15., vasárnap, 21:51
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Schiffer András távozik a Lehet Más a Politika országgyűlési frakciójának éléről, és kiszáll a párt minden vezető testületéből is - tudta meg a hvg.hu.

Távozik az LMP frakciójának éléről Schiffer András. Ezt ő maga jelentette be a Lehet Más a Politika szombati választmányi ülésén. A hvg.hu információi szerint Schiffer azzal indokolta távozását, hogy a parlamenti képviselőcsoportban nincsen meg az LMP önálló politizálásának kellő támogatottsága, és az utóbbi napok párton belüli kiszivárogtatásai bizalmi válságot okoztak a frakcióban. Ezen felül Schiffer - a választmány előtt elmondott szavai szerint - elejét szeretné venni, hogy az utóbbi hetekben személyét érő támadások ártsanak pártjának.

Schiffer András egy korábbi plenáris ülésen az LMP soraiban

Fotó:

A hvg.hu úgy tudja, hogy Schiffer András megtartja képviselői mandátumát, de nyilvánosság előtti szerepléseit a minimálisra kívánja korlátozni. Az elmúlt hetekben az LMP vezető testületeiben vita bontakozott ki arról, hogy a párt önállóan, vagy egy szélesebb ellenzéki összefogás keretében lépjen-e fel a Fidesz hatalmi törekvéseivel szemben.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés
80 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2012. január 16., 13:25 Nagy Szabina

bakfitty, igen, a nemzeti minimum, a kompromisszumkötési képességek hiánya, ezért tart itt ez az ország.

s míg az lmp megalakulásakor azt hittük, a fentiek ideje jött el végre, azt tapasztalhattuk, hogy az lmp-t valójában nem érdekli a nemzeti minimum. csakis a saját felemelkedése.

2012. január 16., 13:21 Nagy Szabina

bakegya, éppen a te nagyon "inteligens" vitapartnernek beállított Schiffered az egyik jellemzően kirekesztő álláspontot képviselő politikus ebben a mai parlamentben. nem is csoda, ha kokettál a jobbikkal... van közöttük némi filozófiai közös nevező. ebben a kirekesztett bűnbakokkal teli mai politikában ennek a dolognak nincs helye. csakis a megegyezésnek. sajnos ez az ország még nem jutott el arra a szintre, hogy valóban korrekt, vitázni képes, intelligens embereket emeljen komoly pozíciókba. akik pedig oda kerülnek, begolyóznak a hatalomtól, ha még nem ízlelték meg a gondtalan életvitelt.

2012. január 16., 12:12 bakfitty

Schiffer egy igen érdekes figura! Már TASZ-os korában is feltűnt a kompromisszum hiánya. Számomra úgy tűnt a napi valóságtól hajlamos elszakadni. Abba a hibába esik ami az SZDSZ legnagyobb hibája volt. Szép az elmélet, de a gyakorlat sok esetben más. Azt gondolom hogy az alapértékeik kerültek válságba! Lassan kiderül számukra, nem "Lehet más a politika", mint a napi realitás! Tudomásul kellene venni, hogy a politika /többek között/ a kompromisszumok kötésének tudománya. Ő ítéleteket hoz, ami után őt is ítélik. Ez lehet hogy az Ő erkölcsi normáinak megfelel, de az ország érdekeinek nem. Többek között az ilyen embereknek köszönhető az, hogy 21 év után még mindig nem létezik nemzeti minimum. Az alapvető kérdésekben sem tudnak a politikusok megegyezni. Ebben nem különbözik Orbán-tól! Szükség lenne egy realitások talaján álló LMP-re, de kérdés hogyan folytatják!

2012. január 16., 09:09 szepukku

Ezek szerint,egyszerű meghátrálásra kényszeríteni az LMP-t vezető embereket, csak egy kis támadás/beszólás és a manus már megy is.
..."Harcolni szeretnének küzdelem nélkül"...

2012. január 16., 09:07 Varga László

Ez volt Schiffer első jó lépése. Csak így tovább!

További 75 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Schiffer távozik az LMP-frakció éléről
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X