szerző:
hvg.hu

Eldőlt, hogy a Fidesz frakcióvezetője a parlamentet választja a polgármesterség helyett.

Lázár Jánost, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjét, Hódmezővásárhely polgármesterét jelöli a választókerület elnökének a párt Csongrád megyei 4. választókerületi tanácsa - közölte a kormánypárt hódmezővásárhelyi és makói szervezete.

Lázár János
©

Az új választójogi törvény az eddigi 176 helyett 106 egyéni választókerületet hozott létre, a Fidesz szervezetei pedig ezekhez a választókerületekhez igazodnak, ezért kellett új elnököt választani, aki egyben a párt képviselőjelöltje is lesz a 2014-es parlamenti választáson.

Mivel a hétfőn elfogadott országgyűlési törvény kizárja, hogy 2014-től egy politikus egyszerre képviselő és polgármester is legyen egyben, ezért Lázár választókerületi elnökké választása, illetve képviselőjelöltsége azt is jelenti, hogy le kell mondania a polgármesterségről.

Mint korábban arról beszámoltunk, a Fidesz frakcióvezetője már tavaly márciusban úgy nyilatkozott, hogy három letöltött ciklusa után „alapból” szeretné befejezni a polgármesterkedést.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!