Lázár döntött: nem lesz polgármester

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: Hódmezővásárhely; Lázár János;

Eldőlt, hogy a Fidesz frakcióvezetője a parlamentet választja a polgármesterség helyett.

Lázár Jánost, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjét, Hódmezővásárhely polgármesterét jelöli a választókerület elnökének a párt Csongrád megyei 4. választókerületi tanácsa - közölte a kormánypárt hódmezővásárhelyi és makói szervezete.

Lázár János

Fotó:

Az új választójogi törvény az eddigi 176 helyett 106 egyéni választókerületet hozott létre, a Fidesz szervezetei pedig ezekhez a választókerületekhez igazodnak, ezért kellett új elnököt választani, aki egyben a párt képviselőjelöltje is lesz a 2014-es parlamenti választáson.

Mivel a hétfőn elfogadott országgyűlési törvény kizárja, hogy 2014-től egy politikus egyszerre képviselő és polgármester is legyen egyben, ezért Lázár választókerületi elnökké választása, illetve képviselőjelöltsége azt is jelenti, hogy le kell mondania a polgármesterségről.

Mint korábban arról beszámoltunk, a Fidesz frakcióvezetője már tavaly márciusban úgy nyilatkozott, hogy három letöltött ciklusa után „alapból” szeretné befejezni a polgármesterkedést.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X