szerző:
MTI

A baloldali pártok főpolgármester-jelöltje szerint Orbán Viktor vágya az, hogy a budai Várba való költözése után ne legyen több önkormányzati választás.

Falus Ferenc pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján sajtóhírekre hivatkozva azt mondta, a jövőben polgármesterek helyett helytartókat neveznének ki a kerületekbe. A cél az, hogy a főváros maradék vagyonával is teljesen egyedül rendelkezhessenek a kormánypártok - hangsúlyozta.

Tüttő Kata, az MSZP fővárosi frakcióvezető-helyettese azt szorgalmazta, hogy Budapest és az ország új megállapodást kössön. Kifejtette: Budapest is hozzájárul az adójával az egyenlőtlenségek csökkentéséhez, de az nincs rendjén, hogy ezen cél helyett stadionokra költenek, és a főváros meglévő infrastruktúráját sem tudja fenntartani.

Pénteken a Népszabadság írt arról, hogy a kormány már a választások után beterjesztene egy törvényjavaslatot, amely 2019-től megszüntetné a a kerületek önállóságát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!