szerző:
hvg.hu

Kizárólag Falus Ferenc korábbi szavazóit tudta megszólítani Bokros Lajos, a baloldali bizonytalanokat viszont nem – derül ki a Nézőpont Intézet október 6-8. között, 500 fő telefonos megkérdezésével készített reprezentatív budapesti közvélemény-kutatásából.

A főpolgármester-jelölti verseny kimenetele egyértelműnek tűnik, Tarlós István stabil többséggel újrázhat most vasárnap - közölte a Nézőpont Intézet a legfrisebb közvélemény-kutatásam alapján.

Azt írták, a várható végeredményhez leginkább közel álló potenciális szavazói bázison Tarlós Istvánnak jelenleg 52, Bokros Lajosnak 25, Staudt Gábornak és Csárdi Antalnak 6-6, Bodnár Zoltánnak pedig 1 százaléknyi támogatója van.

A potenciális szavazói bázison belül további 10 százalékot tesznek ki a baloldali preferenciájú bizonytalanok. Ez alapján úgy tűnik, Bokros Lajos kizárólag Falus Ferenc korábbi szavazóit tudta megszólítani, a baloldali bizonytalanokat viszont nem.

©

Bokrosnak így csak akkor lenne esélye megközelíteni Horváth Csaba korábbi szocialista főpolgármester-jelölt 2010-es eredményét, ha végül a baloldali bizonytalanok mégis őt támogatnák. Ez utóbbi szavazói csoport viszont jelenleg inkább megosztott a főpolgármester-jelöltek támogatását illetően, mindez pedig tényleges választási részvételükre is kihathat - tette hozzá a Nézőpont. 

A főpolgármester-jelölti verseny kimenetele ezzel együtt is egyértelműnek tűnik, Tarlós István stabil többséggel újrázhat most vasárnap - olvasható a közleményükben.