szerző:
hvg.hu

Elértük Lubics Szilviát, akinek fogalma nem volt arról, hogy a kormányfő évértékelőjében beszélni fog róla.

Nem tudott arról, hogy ő lenne Orbán Viktor példaképe, arra pedig végképp nem számított, hogy a miniszterelnök külön kitér rá évértékelőjében – mondta a hvg.hu-nak Lubics Szilvia. A hahóti fogorvost a Várkert Bazárban elmondott beszédében hozta fel Orbán Viktor, megemlítve, hogy miközben dolgozik és három gyereket nevel, ultramatonistaként olyan csúcsteljesítményeket képes elérni kitartással, mint az Athén és Spárta közötti, 245,3 kilométeres futóverseny többszöri megnyerése.

Lubics Szilviát a hvg.hu a rendelőjében érte el péntek délután. Mint elmondta, a beszédet nem hallotta, az évértékelőre nem hívták meg, ő az ott elhangzottak után befutó sms-ekből tudta meg, hogy példaképként emlegették.

©

„Nyilván jól esik az ilyesmi. Az ember végzi a munkáját, a férjével alakítja a család életét, ilyenkor jó érzés, ha megtudja, hogy teljesítményének híre eljut olyan emberekhez is, mint a miniszterelnök” – jegyezte meg. Személyesen egyébként sosem találkozott Orbán Viktorral, amikor pedig azt kérdeztük, rokonszenvezik-e a miniszterelnökkel, illetve politikájával, annyit mondott: annyi tennivalója van, hogy különösebb figyelmet nem fordít olyan dolgokra, mint például a politika.

Lubics Szilvia saját honlapja szerint Hahóton fogorvos, három gyerekük van, ő pedig 2003 óta hobbi szinten fut. 2006-ban fordult az ultramaratonok felé, az Athén-Spárta versenyek mellett többszörös országos bajnok 50 és 100 kilométeren, illetve győzött 6, 12 és 24 órás versenyeken. Nyert már Ultrabalatont és Duna-menti szupermaratont is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!