szerző:
hvg.hu

A halálbüntetés mellett foglalt állást Orbán Viktor Pécsen, amikor a kaposvári trafikos gyilkosságról kérdezték.

A Pécsen Páva Zsolttal közösen tartott sajtótájékoztatóján Orbán Viktor a kaposvári dohányboltban a múlt héten halálra késelt fiatal eladólány ügyével kapcsolatban azt mondta, "elfogadhatatlan, ami történt, és a helyi városvezetésnek a teljes súlyával kell fellépnie".

A miniszterelnök hozzátette, "bár azt hittük, hogy pontot tettünk a magyar büntető törvénykönyvvel és bűnüldözéssel kapcsolatos kérdésekre, amikor bevezettük a három csapást és a tényleges életfogytiglant, a halálbüntetés kérdését Magyarországon napirenden kell tartani, és tudatni kell, hogy semmitől sem riadunk vissza".

©

Tavaly áprilisban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is a halálbüntetés visszaállítása mellett foglalt állást, ő akkor azt mondta, "a bíróságok nem ismerik a magyar valóságot", és hogy személy szerint sajnálja, hogy nem lehet visszaállítani a halálbüntetést.

A halálbüntetés visszaállítása egyébként a Jobbik programjának része, a párt már évek óta erről beszél.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!