szerző:
MTI / hvg.hu

Ha a főváros kéri a karhatalom segítségét a Simicska-birodalomhoz tartozó Mahir-hirdetőoszlopok bontosának biztosítására, akkor Bakondi György szerint minden szükséges támogatást megad a rendőrség. Ha a Mahir akadályozza munkákat, minden engedélyét bevonhatják a cégnek.

Bakondi György a miniszterelnök biztonságpolitikai főtanácsadójaként azt közölte vasárnap az MTI-vel, hogy a rendőrség minden segítséget megad a fővárosnak a Mahir hirdetőoszlopainak eltávolítására, amennyiben azt kérik is a karhatalomtól. A főváros jogi vitába keveredett a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahirral, a közgyűlés egyoldalúan szerződést bontott a közterületen álló hirdetőoszlopok elhelyezése kapcsán. A cég bírósághoz fordult, azonban a főváros január elején megkezdte az oszlopok elbontását.

A Mahir helyreállította az elszállított oszlopokat – élő hirdetéseik is lehetnek –, valamint jelezték, hogy akár biztonsági őrökkel is megvédik az oszlopokat. Kocsis Máté fideszes VIII. kerületi polgármester szerint ezért a rendőrség jelenlétében kell eltávolítani az oszlopokat, ez egybecseng a főváros szándékával is. Bakondi is ezt emelte ki, hogy bár a kormány nem kíván beavatkozni a jogvitába – mondta a kormányzati tanácsadó –, de a rendőrség által is biztosított munkálatok akadályozása már belbiztonsági kérdés lenne. Ha egy biztonsági cég jogellenesen jár el a rendőrséggel szemben, akkor erre válaszul bevonhatják a vállalat összes engedélyét – tette hozzá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!