szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kulcsfigurája elleni támadásokkkal kezdetét vette az egyik menekültsegítő csoport a Migration Aid ellen indított médiakampány. A Ripost cikke csak pár órája látott napvilágot, Halász János fideszes politikus pedig délután 3-kor már sajtótájékoztatót is tartott.

Lejárató cikket közölt a Ripost oldal a Migration Aidről, és főként a Keleti pályaudvari csoportban főszerepet vivő Babáról. A nagydarab férfi a nyugati média kedvence lett, a lap most azzal vádolja, hogy "az alvilágban jól ismert bűnöző" börtönviselt, és a szervezeten belül is sustorognak róla. A lap szerint a férfi titkolja eredeti nevét, a Keletinél pedig ékszerekkel és egyéb értékekkel csencselt. A Migration Aid pedig nem rendelkezik számlaszámmal, követhetetlen a tevékenysége, "miközben sokmilliós értékben áradnak hozzájuk a jóindulatú emberek adományai..."Az újság szerint a menekültsegítő szervezetnél kapóra jön Baba és alvilági kapcsolatai, mert "elintéz mindent", és elnézik neki a piszkos üzelmeit.

A lap végül diadalittasan leírja Baba valódi nevét, és feltárja bűnlajstromát, továbbá azt, hogy jelenleg is hónapok óta folyik ellene egy eljárás egy csalássorozat miatt.

©

A cikk meg sem kérdezi a Migration Aidet, így annak nem nyílt módja kifejteni álláspontját. Babát sem kérdezi meg, ami sajtóetikailag kifogásolható. Nem említi meg, hogy a Migration Aid az első napok után átállt az adománygyűjtésre, hivatalos volt, hogy pénzadományt nem fogadnak el. Baba pedig – általában mindenkit visszajelölt a Facebookon – hónapok óta Tót Csaba néven szerepelt a közösségi oldalon.

Aki a vádakra a következőket tette közzé nemrég:

"Kedves Ismerőseim, és Kedves Segítőink!

A mai napon egy számomra eddig ismeretlen "hírportálon" megjelent egy, a személyemet támadó, mocskolódó cikk, amiben bűnözőnek neveznek. Talán sokan azt várják, hogy sárdobálás legyen ebből, és én is megvádoljak másokat. Nem vagyok szent, sem angyal. Ember vagyok, aki igyekszik segíteni a rászorulókon. Soha nem voltam bűnöző, nem állítottak elő a Keletiből a rendőrök, nem állok körözés alatt. Ha így lenne, a Keletiben megtaláltak volna, és megtalálnának a mai napig, hiszen nyilvános a Facebook-profilom a polgári nevemmel, nagyon sokat tudják, hol lakom.

Mivel ismertté tett a média, ezért a mai nappal visszalépek mindenféle díjtól, amit eddig kaptam vagy a jövőben kaptam volna. Mélységes fájdalommal tölt el, hogy néhány rosszindulatú ember tönkre tudja tenni egy ember életét és sok-sok önkéntes segítő munkáját. Köszönettel tartozom nektek, hogy általatok-veletek együtt nagy dolgot tehettem.

A mai nappal visszavonulok a szerepléstől, többé soha senkinek nem kívánok nyilatkozni semmivel kapcsolatosan. Az a kérésem mindenkihez, hogy a tetteim alapján ítéljenek meg, és ne ismeretlen rágalmazók írása alapján. Természetesen az ügyvédem azonnal megteszi a szükséges jogi lépéseket."

A Fidesz a téma súlyosságára tekintettel délután már sajtótájékoztatót is tartott, ahol túl sok tényt nem árult el, de a sajtó segítségét kérte az igazság feltárásához.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!