szerző:
hvg.hu

Sápi Attila, az eltűnt zuglói képviselő vagyonnyilatkozatában sem ingó, sem ingatlan vagyon nem szerepel, tartozás viszont igen. Ismerősei halk szavú, segítőkész embernek tartják, egy barátja csak Szamurájnak becézi.

Papíron nem volt vagyonos ember, tartozása viszont volt Sápi Attilának, az Újpalotáról eltűnt zuglói MSZP-s képviselőnek – írta a Bors a politikus vagyonbevallásának áttanulmányozása után.

A férfi korábbi lakcímére állítólag özönlenek a banki levelek. Tavaly januári vagyonnyilatkozata alapján nincs lakása, telke, autója sem. Hivatalos lakcíme tavaly még egy békásmegyeri panellakásban volt. A lap szerint a panelben édesanyjával és élettársával élt, majd Újpalotára kerültek. A politikus fia és volt felesége Vácon él.

©

A bevallás szerint Sápi 40 százalékos tulajdonos volt egy egyszemélyes, adminisztratív szolgáltatást végző kft.-ben, 2011-től pedig 100 százalékos tulajdonos egy biztonsági cégben, amely magánnyomozással is foglalkozott. A vállalkozás több mint százmillió forintos adótartozást halmozott fel, ami több mint 180 napig fennállt, így a céget tavaly októberben felszámolták.

Sápi nevén egyetlen ingó vagy ingatlan sem szerepel, csak egy 1 millió 850 ezer forintos banki tartozás. Bár bruttó 425 ezret keresett önkormányzati képviselőként, emellett mégis havi 59 ezer forintért vállalt ügyintézői munkát egy cégnél. Élettársát nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatban.

Egy presszóban látták utoljára

A szerdai Blikk arról ír, hogy Sápit egy, a házukhoz közeli presszóban, a Makaó sörözőben látták utoljára, eltűnésének napján. A felszolgálónő elmondta, hogy Sápi egy sört és egy kávét rendelt, és eléggé zavartnak tűnt. Igaz, a nő emlékei szerint Sápi a telefonját nyomkodta, ami nem stimmel, mert az eddigi információk szerint otthon hagyta a mobilját.

Mint arról beszámoltunk, a 43 éves Sápi Attila január 5-én melegítőben, iratok és telefon nélkül leugrott a boltba, és azóta sem tért haza.

Sápi egyik barátja zárkózott típusnak tartja a képviselőt, akit Szamurájnak szokott hívni. Tóth Csaba, az MSZP zuglói elnöke szerint Sápi halk szavú, segítőkész ember, nem láttak rajta olyan jelet, ami miatt aggódniuk kellett volna.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!