szerző:
hvg.hu

A hivatalos magyarázat szerint "szolgálati feladat ellátására" vezényelték a fővárosba szinte az összes vidéki tűzoltódarut hétfő hajnalban, a Lánglovagok.hu szerint azonban a taxistüntetéssel lehet összefüggésben az intézkedés.

Budapestre rendelték hétfőn a vidéki tűzoltódarukat, csak a zalaegerszegi és a veszprémi maradt az állomáshelyén, de azok amúgy sem riaszthatók – írta a Lánglovagok.hu.

A darukat január 18-án hajnalban, a taxistüntetés kezdetekor rendelték a fővárosba. A portál magyarázata szerint a kormányzat előre készülhetett az Uber ellen tüntető taxisok blokádjára. A taxistüntetésről szóló híreinket itt találja.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője annyit közölt, hogy a darukat "szolgálati feladat ellátására" vezényelték a fővárosba. Az ország tűzvédelme mindenhol biztosított – tette hozzá. A tűzoltóportál azonban azt írja, hogy ha életmentés miatt azonnali darus beavatkozásra lenne szükség, nem biztos, hogy mindenhol időben odaérne a segítség.

Képünk illusztráció
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!