szerző:
hvg.hu

Vízbe lökött egy szerinte rendetlenül viselkedő kamaszfiút a fővárosi állatkert egyik alkalmazottja, az intézmény most elbocsátotta az illetőt.

Már tizennyolc éve dolgozott a Fővárosi Állat- és Növénykertben az az alkalmazott, aki február 2-án úgy felhúzta magát egy állítólag jéggel dobáló (vagy azt piszkáló) kamaszfiún, és "nevelő szándékkal" belökte a Pálmaház mögötti medencébe. Az esetről a Blikk számolt be, azt írták, hogy a férfi rárontott a kamaszokra, fenéken rúgta, és belökte a vízbe, majd segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről. Végül az alkalmazott kollégái kértek elnézést a nevében.

Az Index.hu azt írja, hogy az Állatkerti vizsgálat arra jutott, hogy az alkalmazott helytelenül járt el, bocsánatot kérnek a fiú családjától, és bár enyhítő körülményként értékelték az eddigi problémamentes munkáját, s hogy a konfliktus a látogatási szabályzat megsértéséből keletkezett, súlyosbító körülmény volt az, hogy nem segített a vízbe lökött fiúnak, és nevelő szándékot tulajdonított tettének. Így megszüntették a dolgozó munakviszonyát.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!