szerző:
MTI

Ausztria tudatosan átveszi a magyar autokrata Orbán Viktor politikai stratégiáját, aki Közép-Európát a Balkánig le szeretné zárni – írta kommentárjában a Der Standard osztrák lap.

Elsősorban Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter követi a magyar kormányfő koncepcióját – írta a Putyin és Orbán készséges segítői című írásában a szerző, Hans Rauscher.

A magyar miniszterelnök sikeresen lezárta Szerbiával közös határát, ezzel tűzvonalba állítva Horvátországot és Szlovéniát, és Kurz most úgy véli, hogy a macedón-görög határszakasznál ugyanezt meg lehet tenni – olvasható a cikkben. 

A szerző szerint azonban az Orbán–Kurz-féle megoldástervezet, vagyis Görögország Macedóniával közös északi határszakaszának lezárása esetén a Törökországgal kötött visszafogadási szerződés hiányában továbbra is áramolnának a menekültek a görög szigetekre, így Görögország elbukna.

A szerző szerint a kereszténydemokraták különutas politikájukkal az Európa-ellenes Orbán és Putyin kezére játszanak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!