szerző:
hvg.hu

A szentendrei Ferences Gimnázium egyik testnevelő tanára úgy arcon vágott egy diákot, hogy ömleni kezdett a vér a nyolcadikos fiú orrából. Az erőszakos pedagógust senki sem jelentette fel, ennek ellenére a héten kirúgták. Az iskola sajnálatát fejezte ki, egyben "kibeszélő showra" hívta azt iskolában tanulók szüleit most szombatra.

Az eset múlt csütörtökön történt: a szentendrei Ferences Gimnázium testnevelő tanára arcon ütött egy gyereket, akinek ömleni kezdett a vér az orrából. A vérző orrú gyerek szülei nem fordultak a rendőrséghez, de a HVG értesülései szerint vizsgálat indult, amit az iskola vezetése maximális támogatásáról biztosított.

A tanárt amúgy senki sem jelentette fel. Korábban is voltak vele szemben kifogások, de az is csak a mostani eset kapcsán jutott az iskola vezetésének tudomására, hogy tavaly kulcscsomót vágott az egyik tanulóhoz. Az erőszakos tanár egy másik esetben már kapott írásbeli figyelmeztetést. Most az iskola vezetése azonnali hatállyal megvált tőle.

Frész Timóteus, az iskola igazgatója elmondta: a Ferences Gimnázium hagyományával és lelkiségével semmiféle erőszak nem egyeztethető össze, sem a tanár, sem a tanulók részéről. Ezért az iskola a tudomására jutott esetekben mindent megtesz azért, hogy a történteket feltárja, és azok ne maradjanak következmények nélkül. Most is ez történt.

Az igazgató elmondta azt is, hogy a megvert gyerek szülei nem tettek feljelentést, nem fordultak orvoshoz, de még az iskola vezetőségénél sem panaszkodtak. Az intézmény vezetője sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, de azt is hozzátette, hogy a szülők maguk is elnézést kértek gyermekük viselkedése miatt.

A testnevelő tanár távozásáról az igazgató szóban tájékoztatta az érintett osztályokat, és levélben a gyerek szüleit. Most szombaton gyűlést tartanak a szülői szervezetnek, ahol szélesebb körben is elmondják, mi történt.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!