szerző:
MTI

A helyi rendészeti szakközépiskola területén alakítják ki Körmenden az új, ideiglenes befogadóállomást, ahol 56 sátorba összesen mintegy 300 menekültet tudnak majd elszállásolni.

Megkezdték az ideiglenes migrációs befogadóállomás építését Körmenden a helyi rendészeti szakközépiskola területén kedd délelőtt. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint összesen 56 darab ötszemélyes fűthető sátrat állítanak fel a katasztrófavédelem munkatársai, az ideiglenes tábor építésével az időjárástól függően várhatóan még a nap folyamán végeznek.

A körmendi ideiglenes migrációs befogadóállomásról Bebes István (Fidesz–KDNP) polgármester hétfőn azt közölte: a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékesei rendkívüli testületi ülésen tájékoztatták az önkormányzati képviselőket a tervezett lépésekről. Körmend mellett Szentgotthárdon tervezik háromszáz ember befogadására alkalmas ideiglenes migrációs befogadóállomás létesítését, közvetlenül a magyar–osztrák határ mellett. Huszár Gábor (Fidesz–KDNP) polgármester hétfőn még nem tudott tájékoztatást adni arról, hogy mikor kezdik építeni a tábort.