szerző:
MTI

A helyi rendészeti szakközépiskola területén alakítják ki Körmenden az új, ideiglenes befogadóállomást, ahol 56 sátorba összesen mintegy 300 menekültet tudnak majd elszállásolni.

Megkezdték az ideiglenes migrációs befogadóállomás építését Körmenden a helyi rendészeti szakközépiskola területén kedd délelőtt. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint összesen 56 darab ötszemélyes fűthető sátrat állítanak fel a katasztrófavédelem munkatársai, az ideiglenes tábor építésével az időjárástól függően várhatóan még a nap folyamán végeznek.

A körmendi ideiglenes migrációs befogadóállomásról Bebes István (Fidesz–KDNP) polgármester hétfőn azt közölte: a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékesei rendkívüli testületi ülésen tájékoztatták az önkormányzati képviselőket a tervezett lépésekről. Körmend mellett Szentgotthárdon tervezik háromszáz ember befogadására alkalmas ideiglenes migrációs befogadóállomás létesítését, közvetlenül a magyar–osztrák határ mellett. Huszár Gábor (Fidesz–KDNP) polgármester hétfőn még nem tudott tájékoztatást adni arról, hogy mikor kezdik építeni a tábort.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!