szerző:
hvg.hu

Egy másik esetben is nemi erőszakkal vádolták meg Kiss László volt úszó szövetségi kapitányt és két barátját, ami a már ismert üggyel együtt került a bíróságra, de ebben Kisst és két társát felmentették. A hvg.hu hétfőn már írt erről, a Blikk pénteken megerősítette az információt.

Kiss László, az 1961-es nemi erőszak ügye miatt múlt csütörtökön lemondott volt úszó-szövetségikapitánnyal kapcsolatban nem csak egyszer merült fel a nemi erőszak gyanúja – írja a Blikk pénteki száma.

Kiss Lászlót 1961-ben két társával megerőszakolt egy 18 éves lányt, emiatt jogerősen elítélték és börtönben is ült Nagyfán. De ő és két társa egy másik ügyben is érintettek voltak, ott végül bizonyítottság hiányában maradt el a büntetés.

A Blikk információját a hvg.hu már korábban, hétfőn megírta: a peranyagból kiderül, hogy "egyik vádlottnak sem ez volt az első ügye, még ha bírósági szakaszba korábban egyik sem jutott el. Ehhez az ügyhöz azonban elővették a korábbiakat is: Kiss esetében kétrendbeli nemi erőszak, valamint egy rendbeli bűnsegédlet szerepelt az eredeti vádiratban, egyik társa pedig további három rendbeli nemi erőszak kísérlete miatt felelt – a bíróság azonban „bebizonyítottság hiányában” az egyrendbeli nemi erőszakon kívül valamennyi további vádpontot ejtett."

Tóth Eszter Zsófia történész a Blikknek azt mondta, a végül felmentéssel zárult esetben is büntetést kért az ügyészség, ám mivel a tárgyalások során az áldozat egymásnak ellentmondó vallomásokat tett, ez esetben nem ítélte el a vádlottakat a bíróság.